Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 
Boek 

Blog Ieder zijn verhaal

Dineke Gerritsen Groene Hart Ziekenhuis
D. Gerritsen
17-08-2018

Ik zie hem nog zo voor me: meneer Buys. Midden op zijn hoofd was hij kaal maar bij zijn oren had hij twee plukken bruin haar als een soort versiering. Ik kan bijna nog vertellen op welke kamer hij lag. Het is al lang geleden dat deze meneer mijn patiënt was. Ik was als eerstejaars leerling aan het werk op een longafdeling. En toch na al die jaren staat hij me nog helder voor de geest. Misschien wel omdat ik bij hem leerde om humor te gebruiken in mijn werk. Ik kan nog zijn pretoogjes zien.

Een andere patiënt, andere afdeling. Ook in mijn leerlingentijd. Het was tijdens een avonddienst, hij lag alleen op een kamer. De volgende dag zou hij een darmoperatie moeten ondergaan.
Tijdens mijn ronde maakte ik een praatje met hem. Het was een grote, stoere kerel. We hadden een gesprek over God en geloof. Ondanks dat het een grote stoere kerel was maakte hij zich erge zorgen over de op handen zijnde operatie. 'Bid jij vanavond maar voor mij.' zei hij tegen me, 'Ik heb teveel gezien. Ik kan het niet meer.'
De dag erna overleed hij tijdens zijn operatie.

Maar ook recenter verhalen van patiënten. Een vrouw die vertelde over de problemen die ze had met haar thuiswonende zoon. De man die vertelde over zijn geplande camperreis. Een ander die vertelt over de zorg die ze thuis levert aan een partner en hoeveel moeite dat soms kost.
Zoveel patiënten, zoveel verhalen.

De zorg is aan verandering onderhevig. Er moet meer professionalisering komen. Patiënten zijn zieker, hebben verschillende pathologie. En de veranderingen zijn goed. Goede zorg leveren is belangrijk. We worden opgeleid en ingesteld om aan de ziekere patiënt de juiste zorg te leveren.
En al die verandering is ook goed, we hebben ook scholing nodig en professionaliteit.

Maar laten we ondanks al die veranderingen nooit de patiënt vergeten. Nooit het verhaal achter de patiënt. Want een patiënt is meer dan een ziektebeeld.
Een patiënt is een mens en elk mens heeft zijn eigen verhaal.
En soms voor een goed genezingsproces, is het ook nodig dat zo'n verhaal gehoord wordt.

Dineke Gerritsen Groene Hart Ziekenhuis
Over de auteur
D. Gerritsen
Mijn naam is Dineke Gerritsen. Als CCU-verpleegkundige ben ik werkzaam op de hartbewaking en op de Eerste Hart Hulp. Ik houd erg van schrijven en door middel van mijn blogs wil ik jullie een kijkje geven in mijn werk als verpleegkundige. De blogs die over patiënten gaan, zijn of algemeen gemaakt of na toestemming van de desbetreffende patiënt opgenomen.
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.