Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 
Oeganda 

Blog Marion in Oeganda

Portret Marion Laros
M. Laros-Reverda
07-02-2020

(op de foto, de ingang van het ziekenhuis)

Gisteren was ik voor het eerst in Sint Joseph hospital. Daar werd ik eerst heel officieel voorgesteld aan hét bestuur en alle doktoren van het ziekenhuis. Daarna ben ik rondgeleid op alle afdelingen. Het was voor mij schokkend hoe armoedig het er uitziet. Er zijn kapotte bedden, alles is oud.

Bij de rondleidingen is het de bedoeling dat ik mij aan iedereen voorstel. Het viel me op dat iedereen mij hartelijk begroette en ik mocht mij thuis voelen. Ze vertelden dat ze uitkeken naar mijn komst, dokter Julius had hen goed voorbereid!

Op de school voor verpleegkundigen kreeg ik meteen de vraag of ik les wil geven aan de leerlingverpleegkundigen. Dat ga ik in de 3de week inderdaad doen!

Eerst ga ik onderwijs geven aan de verpleegkundigen die op de operatiekamer werken. Bij mijn eerste kennismaking op de operatiekamer bij de eerste operatie is het mij meteen duidelijk dat de noodzaak om les te geven in mijn beroep heel erg hoog is.

De tafel ligt vol met instrumenten, je ziet niet in 1 oogopslag waar alles ligt. Dus de dokter moet steeds naar de juiste instrumenten zoeken (tekst loopt door onder de foto):

 Instrumenten Op Tafel

's Middags mag ik een demonstratie geven door bij Dr. Julius te instrumenteren. Je ziet meteen het verschil als de instrumenten worden aangegeven (tekst loopt door onder de foto):

Instrumenten Aangeven 

De volgende dag hebben we een meeting met de verpleegkundigen en leg ik uit wat de bedoeling is van mijn komst en of ze het instrumenteren willen leren. Ze waren allemaal enthousiast, dus ik vertel wat ik de vorige dag heb gezien en hoe het anders kan.

Op dat moment wordt er een patiënt aangemeld die een keizersnede moet ondergaan. Of ik de les in de praktijk wil laten zien! natuurlijk, geen probleem. Na nog een operatie, die hier een stuk langer duurt, ga ik voldaan naar mijn hotel. Ik ben blij dat mijn lessen met enthousiasme ontvangen worden.

Portret Marion Laros
Over de auteur
M. Laros-Reverda
Marion Laros is operatieassistent chirurgie in het Groene Hart Ziekenhuis en gaat mensen opleiden in Oeganda. Voor een arts is een operatieassistent feitelijk onmisbaar, want dan kan hij veel efficiënter opereren en meer mensen helpen. In Oeganda werkt dr. Julius alleen, daar gaat Marion verandering in brengen.
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.