Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 
Desiree En Haar Pony 

Blog Wachten op iets

'Wachten op iets waar je geen grip op hebt'

Mijn naam is Desiree Tol - Kruijt, ik ben 26 jaar en getrouwd met de liefde van mijn leven. Ik werkte als verpleegkundige in het Leids Universitair Medisch Centrum, maar vanwege nachtdiensten en mijn endometriose heb ik besloten om regelmatiger te gaan leven en werken. Momenteel werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Wij wonen samen met ons hondje, twee katten en ergens een kilometer verderop staat mijn grote droom. 'Mijn eigen pony'.

Vol verwachting klopt ons hart, zeg ho eens even! Dit is niet wat ik in gedachten had toen wij besloten dat wij graag een kindje wilden. En toch zijn wij hier nu beland. Het is een enorme tegenvaller als blijkt dat zwanger worden niet vanzelf gaat. Helaas rust er nog steeds een taboe op een nog onvervulde kinderwens. Jammer want in Nederland heeft 1 op de 6 stellen te maken met vruchtbaarheidsproblemen.

Als je een kinderwens hebt en te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen, heeft dat een groot effect op je leven. Een onvervulde kinderwens heeft impact op jezelf, je relatie en je omgeving. Het besluit om met vruchtbaarheidsbehandelingen te starten om je zwangerschapskansen te vergroten, dat opent een weg die niet altijd even makkelijk wordt afgelegd. Er volgen nieuwe ervaringen op fysiek gebied maar zeker ook op mentaal gebied kan de behandeling ingrijpend zijn.

Je komt ineens in een klinische ziekenhuisomgeving terecht en moet allerlei onderzoeken en behandelingen ondergaan. In mijn blogs neem ik jullie mee naar wat wij hebben moeten doorstaan om zwanger te raken. Om niet iedereen in spanning te laten, het is ons na 1,5 jaar ziekenhuisbehandelingen gelukt om zwanger te raken. Momenteel ben ik 20 weken zwanger. Heel dankbaar dat IVF bestaat. Al moet ik wel zeggen dat IVF altijd de grens was voor mij. Wij zouden 6 IUI behandelingen doen, uiteindelijk zijn dat er 7 geworden. Daar zou het ophouden. Tijdens dit traject ga je grenzen over.

Ik hou niet van wachten, al niet van wachten op een ritje in de achtbaan. En al helemaal niet van wachten op een zwangerschap en een kindje. Ondertussen is wachten voor mij de normaalste zaak van de wereld geworden. Wachten op afspraken, wachten op behandelingen, wachten op een embryo, wachten op een terugplaatsing. Ik wacht tegenwoordig zelfs op mensen die gaan zeggen dat ze zwanger zijn.

Het voelt vreemd dat we bezig zijn met vruchtbaarheidsonderzoeken en behandelingen. Waarom ben ik eigenlijk nog niet zwanger? Ik word meegezogen van het ene naar het andere onderzoek. Per ziekenhuisbezoek voel ik de onduidelijkheid en onzekerheid toenemen. Ik wil duidelijkheid en antwoorden, is er soms iets mis met mij? Wij kunnen dit samen, ik weet het zeker.

Mijn endometriose is operatief zo veel mogelijk verwijderd. Alles werkt, dus het zou toch moeten lukken? Ik probeer met dr. Google mijn diagnose te stellen. Iets wat je niet moet doen, Google is namelijk je beste vriend en vijand. Met mijn partner is alles goed. Er moet een reden zijn, als 80 à 90% van de stellen met een kinderwens binnen een jaar zwanger zijn...dan behoren wij nu al tot de groep van 10-20% waar het niet lukt.

Aankomende maanden zal ik elke maand een blog uitbrengen en jullie meenemen in onze reis naar een wondertje. Mochten jullie vragen hebben, stel ze aan je behandelend arts.
Willen jullie je ervaringen delen? Ik ben actief op instagram en hou hier ook een blog bij. Stuur me gerust een berichtje als jij/jullie in contact willen komen met lotgenoten.

In de volgende blog ga ik het hebben over mijn endometriose, operaties en de IUI behandelingen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.