Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 
exterieur.jpg 

Blog Yvonne Balvers stelt zich voor

Blogger Yvonne Balvers
Y. Balvers
12-10-2017

Als kind van 10 werd ik een vaste klant van 'het ziekenhuis'. Ik kreeg jeugdreuma en reageerde slecht op de weinige medicatie die daarvoor in de jaren 70 van de vorige eeuw voorhanden was. Jarenlang was ik in een ziekenhuis in Nijmegen onder behandeling: regelmatige controles, bloedafnames, af en toe een röntgenfoto en incidenteel een operatie.

Na een opleiding en een huwelijk ging ik werken in Leiden en verhuisde mijn ziekenhuisdossier naar de reumatoloog in 'het ziekenhuis' aldaar. En 21 jaar geleden kwam ik na een verhuizing naar Gouda terecht in het Groene Hart Ziekenhuis. Dit keer was er wat leukers aan de hand, ik was zwanger. Vanwege mijn reuma werd ik goed in de gaten gehouden bij de afdeling gynaecologie en ik beviel er zonder problemen van mijn eerste zoon. Mijn reumadossier verhuisde naar de reumapoli in het GHZ en ik ben daar nu steeds onder behandeling, met controles, bloedafnames, af en toe een röntgenfoto en incidenteel een operatie. Een knievervangende operatie bijvoorbeeld, bij de afdeling orthopedie van het GHZ. Ik ben, kortom, een ervaren ziekenhuisbezoeker.

Het ene ziekenhuis is niet het andere zo is mijn ervaring en ook de tijd brengt veranderingen. Het ziekenhuis in Nijmegen in de jaren 70 was oud, er stond een hele grote houten olifant in de centrale hal en ik herinner me vooral de kale onderaardse gangen waar ik als klein meisje met bed en al door naar de fysio werd gebracht. Het ziekenhuis in Leiden in de jaren negentig was vooral blauwbruinig, met rechte hoeken en zichtbare buizen in de plafonds en ik had daar elke 3 jaar een andere behandelend arts-in-opleiding. Het GHZ nu is nieuw, wit met groen, heeft een giraf als mascotte en ik ben sinds mijn komst bij dezelfde reumatoloog onder behandeling.

Daarnaast ben ik schrijver. Al jaren schrijf ik een column in een landelijk blad over reuma en ik mag met dit schrijven een start maken met een maandelijkse blog over het GHZ. Ik wil u daarin graag wat meer dit ziekenhuis in meenemen. Ik nodig u uit met mij mee te gaan.

Yvonne

Blogger Yvonne Balvers
Over de auteur
Y. Balvers
Yvonne Balvers woont in Gouda en heeft sinds haar 10 jaar Reumatoïde Artritis. Zij is opgegroeid in Kaatsheuvel, is als socioloog opgeleid in Tilburg en werkzaam geweest aan de Universiteit Leiden als secretaresse van een instituut voor oorlogs-en vredesvraagstukken. Momenteel werkt zij niet vanwege haar aandoening. In 1993 is zij met haar man naar Gouda verhuisd. Yvonne doet vrijwilligerswerk bij de Reumavereniging Gouda, bij Reuma Nederlands en bij Health Base (lid redactieraad bijsluiters). Van 2009-2017 schreef zij een column voor ReumaMagazine. Daarnaast tekent zij graag en zij doet aan keramiek. Omdat zij al op jonge leeftijd reuma kreeg loopt deze ziekte als een rode draad door haar leven en legt het beperkingen op. Niettemin zoekt Yvonne daarbij steeds naar wat wél mogelijk is. Sinds oktober 2017 schrijft Yvonne een maandelijkse blog vanuit haar persoonlijke ervaringen met het Groene Hart Ziekenhuis.
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.