Samen+ Liesbreukcentrum groot succes

Een prachtig voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek: het Samen+ Liesbreukcentrum in Alphen aan den Rijn. Hier worden de liesbreukoperaties van het Alrijne Ziekenhuis en het Groene Hart Ziekenhuis op één plek uitgevoerd.

Door het delen van kennis en ervaringen vergroten we de kwaliteit van zorg. En door dit op één locatie te doen, kunnen we veel meer van deze eenvoudige ingrepen uitvoeren. Het gaat hierbij om operaties die in de dagbehandeling plaatsvinden. Je wordt ’s ochtends of ’s middags geopereerd en bent dezelfde dag alweer thuis. Deze behandeling is alleen geschikt voor gezonde patiënten die geen andere medische problemen hebben.

De samenwerking tussen beide ziekenhuizen heeft veel voordelen en zorgt voor een hoge patiënttevredenheid. Peter Schlejen, chirurg GHZ en medisch coördinator Samen+: “Sinds kort zijn we gestart met de zogenaamde one stop diagnose treatment. Als de huisarts inschat dat dit bij een patiënt kan en de patiënt wil dit, dan worden de afspraak bij de chirurg op de polikliniek en de liesbreukoperatie op één dag gepland. De patiënt kan ’s avonds weer naar huis, hoeft maar één keer naar het ziekenhuis te komen en wij kunnen snel weer andere patiënten behandelen. Een echte win-winsituatie.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.6

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 450 beoordelingen