Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

Bloedafname

Uw huisarts of specialist  heeft u gevraagd bloed te laten prikken. Met een aanvraagformulier kunt u bij ons terecht voor alle bloedonderzoeken. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Op verzoek van uw huisarts of specialist kan bloedafname bij u thuis plaatsvinden. Uw huisarts of huisartsassistent kan hiervoor een afspraak maken met het Groene Hart Diagnostisch Centrum. Het afgenomen bloed wordt onderzocht door de specialisten van het  Klinisch Chemisch Laboratorium van het Groene Hart Ziekenhuis.

Openingstijden bloedafnamelocaties

Voor het prikken van het bloed kunt u terecht bij de polikliniek bloedafname van het Groene Hart Ziekenhuis: 

  • locatie Gouda, volg route 27, maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 17.15 uur
  • locatie Zuidplas, Nieuwerkerk a/d IJssel, maandag t/m vrijdag 08:00 tot 12:30 uur en donderdagavond van 18:00 tot 19:00 uur
  • locatie Schoonhoven, maandag en donderdag 08:00 tot 09:00 uur 

Wachttijden polikliniek bloedafname locatie Gouda

Onze piekmomenten (drukte)  waarbij de wachttijden kunnen oplopen zijn vaak:
tussen 7.30 en 10.30 uur en
tussen 16.00 en 17.15 uur

Kortere wachttijd (rustiger) meestal:
tussen 11.00 en 12.00 uur en
tussen 13.00 en 15.00 uur

Mocht u in de gelegenheid zijn, dan adviseren wij u om vanaf het middaguur de polikliniek bloedafname te bezoeken.

Bloedafname NIPT op bloedafnamepoli GHZ

Sinds 1 april 2017 wordt landelijk de NIPT (niet-invasieve prenatale test) aan zwangeren aangeboden, ook bekend als de TRIDENT-2 studie. Bij het laboratorium van het Groene Hart Ziekenhuis kunt u voor de bloedafname voor deze NIPT terecht van maandag tot en met donderdag (dus niet op vrijdag, dit omdat de afgenomen NIPT-buizen binnen 24 uur op het NIPT-laboratorium dienen te zijn). Deze bloedafname doen we alleen op de bloedafnamepoli Bleulandweg 10.

U dient voor het NIPT bloedonderzoek altijd in het bezit te zijn van een Peridos aanvraagformulier met een uniek peridosnummer. Bij bloedafname zal u ook altijd gevraagd worden een geldig identiteitsbewijs en betalingsbewijs te tonen. Ons laboratorium heeft voor de NIPT een dienstovereenkomst gesloten met het klinisch-genetische NIPT-laboratorium van het Erasmus MC te Rotterdam, dat ook voor de rapportage van de NIPT-uitslag aan uw verloskundige en/of gynaecoloog zal zorgdragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw verloskundige, gynaecoloog of op www.meerovernipt.nl.

Bloedafnamelocaties in de regio

U kunt ook terecht bij één van de bloedafnamelocaties (priklocaties) van het Groene Hart Diagnostisch Centrum (klik hiervoor op de pdf Bloedafnamelocaties in het folderblok op deze pagina).

Let u op het volgende:

  • Neem altijd het aanvraagformulier en een geldig legitimatiebewijs mee
  • Neem uw pas van de ziektekostenverzekering mee
  • Heeft u al een gegevenssticker of ponsplaatje van het Groene Hart Ziekenhuis, neem deze dan mee
  • Controleer altijd of uw gegevens op de gegevenssticker of het ponsplaatje nog juist zijn. Is dit niet het geval, corrigeer dit dan voordat u naar de prikpost gaat. U kunt uw gegevens op het aanvraagformulier voor het bloedprikken wijzigen.
  • Voor bepaalde onderzoeken wordt u gevraagd nuchter te komen. In dat geval mag u de avond voorafgaand aan de bloedafname vanaf 22.00 uur niets meer eten of drinken. Eventueel mag u wel een slokje water drinken.
  • Vraag ALTIJD aan de dokter of u voor de bloedafname nuchter moet blijven en of u urine moet inleveren! Urinepotjes of -bokalen en instructies voor het verzamelen kunt u bij de assistent van de arts verkrijgen.

De uitslag

U kunt uw (huis)arts bellen voor de uitslag. Dit kan meestal 3 tot 5 werkdagen nadat het bloed is afgenomen. Tenzij u hierover met uw arts een andere afspraak heeft gemaakt.

Bloedafname Nummertje trekken

Onze specialisten

Specialisten en behandelteam >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.