Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

Ervaringsverhaal GezinSuite

"Het was echt ons gezinsmoment"

Esther Huizenga is moeder van drie dochters. Dochter Jolijn kwam op maandag 4 januari 2016 ter wereld in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Zij verbleven na een natuurlijke keizersnede in de GezinSuites. Esther vertelt over haar verblijf en de zorg die zij en haar gezin kregen in het GHZ.

Jolijn En Esther

"In het ziekenhuis waar mijn eerste dochter geboren is, deelde ik een kamer met een andere moeder. Zij had veel bezoek en dat terwijl ik mij helemaal niet goed voelde na de keizersnede. De ervaring met de GezinSuites in dit ziekenhuis was positief anders. De geboorte van Jolijn was gepland en ik herinner mij dat ik de kamer waar ik verbleef voor het eerst zag. Ik verbaasde mij over de ruimte van de kamer en de eigen badkamer: dit verwacht je niet in een ziekenhuis. Het mooie hiervan was dat wij ook geen andere patiënten tot last waren. Het maakte niet uit of dat mijn twee oudste dochters nu picknickten op de grond van de kamer of dat we met zijn drieën aan het kwartetten waren in bed. Met mijn man in de stoel de krant lezend en Jolijn bij ons op de kamer was het echt 'ons gezinsmoment'.

Rust en aandacht

Door de keizersnede met helaas enige complicaties lag ik een aantal dagen langer in bed en was ik hulpbehoevender dan sommige andere moeders. Ondanks de voortdurend afgaande pieper van verpleegkundigen namen ze wel steeds te tijd om mij en Jolijn te verzorgen. Doordat Jolijn bij mij op de kamer lag, kon ik bij al deze zorgmomenten zijn en zag ik hoe liefdevol en geduldig de verpleegkundigen voor haar waren. Toen ze een onrustige nacht had, was een van de dames van de verpleging zelfs zo lief om mij even te ontlasten. Jolijn werd getroost en ik kon een aantal goede uren slapen. Het voelde alsof ik mijn eigen hotelkamer had. Ik kon mijn eigen ritme en die van Jolijn aanhouden en ik genoot ontzettend van onze moeder-dochtertijd.

Geen eten van thuis

Naast de zorg was ook het eten en drinken goed verzorgd. Bij de eerdere keizersneden in een ander ziekenhuis vroeg ik mijn man op de tweede dag een bakje eten mee te nemen van thuis. Het eten was zo smakeloos. Hier kun je gelukkig zelf kiezen wanneer en wat je wenst te eten, het eten is smakelijk en zag er goed verzorgd uit. Zelfs mijn moeder is een keer gezellig blijven lunchen met de bonnen voor het mee-eten van het Beleef concept.

Ik had de regie

Door eerdere minder positieve ervaringen bij een keizersnede was ik nerveus voor deze bevalling. Hier werd heel professioneel mee omgegaan. Ik had de regie tijdens mijn zwangerschap en het verblijf. In de laatste fase had ik een vaste gynaecoloog en ik maakte vooraf kennis met de anesthesioloog die bij de bevalling aanwezig zou zijn. De gynaecoloog had zelfs zijn rooster aangepast om mij te opereren. Dit gaf mij een goed gevoel. Ik heb diepe bewondering voor iedereen die voor ons zorgde en ben jullie hier dan ook heel dankbaar voor. Er werd met zoveel rust en aandacht gewerkt, vanaf ontvangst, op de OK tot op de verpleegafdeling. De ervaring in de GezinSuites van het GHZ was niet alleen een wereld van verschil met eerdere ervaringen maar ook een fijne tijd voor mij en mijn gezin."

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.