Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

Wespen- en bijenpoli

De Wespen- en bijenpoli is voor mensen met een allergie voor bijen en/of wespen. U kunt dan bij het GHZ terecht voor een bijen- en wespendesensibilisatie. Longarts J. Prins, ervaren op het gebied van immunotherapie, houdt dit spreekuur. U heeft hiervoor een verwijzing van uw huisarts nodig.
 
Voor de desensibilisatie komt u in aanmerking wanneer u in het verleden een anafylactische reactie op een bijen- of wespensteek heeft gehad. Daarnaast kunt geholpen worden wannneer u geen duidelijke allergie heeft, maar wanneer u in het verleden bijvoorbeeld in de keel gestoken bent. De grote angst voor een nieuwe bijen- of wespensteek kan dan reden zijn om desensibilisatie te starten.
 
De desensibilisatie bestaat uit een driedaagse opname waarbij u iedere dag vier injecties met oplopende dosering toegediend krijgt, de zogenaamde rush methode. Vervolgens krijgt u eenmaal per zes weken een injectie. Hiervoor wordt u een aantal uur opgenomen voor observatie. De injecties zorgen ervoor dat blokkerende antilichamen het bijen- of wespengif wegnemen. Vanaf de rush methode bent u al beschermd.
 
Mogelijke bijwerking van de desensibilisatie is huidirritatie, hiertegen kunnen prednison en antihistaminica voorgeschreven worden. Afhankelijk van de mate en ernst kan besloten worden de behandeling stop te zetten.

Onze Specialisten

Specialisten en behandelteam >

Gerelateerde specialismen

Alle specialismen >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.