bekijk de video

Hé, wat zou jij doen? 

Ik werk op de Spoedeisende Hulp. De huisarts stuurt een meisje van acht jaar door, dat van de trap is gevallen. Twee weken geleden was ze hier ook al, nadat ze tegen een deur was aangelopen. Dat kan natuurlijk toeval zijn, zoals de ouders zeggen. Maar er kan ook meer aan de hand zijn. Ik zou hier een melding van kunnen maken bij een speciale functionaris van het ziekenhuis. Die zoekt dan uit of er sprake is van kindermishandeling. Maar dat heeft natuurlijk wel een behoorlijke impact op het gezin. Een lastige keus. Ga ik dit nu melden, of niet?

Wat zou jij doen?

In deze miniserie dagen we je uit om in de huid te kruipen van onze spoedzorgcollega’s. Waar lopen zij dagelijks tegen aan, welke afwegingen moeten zij maken en welke regels moeten zij volgen om 24/7 de juiste zorg te leveren aan íedere patiënt? Welke keuzes zou jij maken?

De volgende video vind je online op 14 januari. Blijf ons volgen en bekijk ze allemaal!

Spoedzorg en het Groene Hart Ziekenhuis

Als je een acuut gezondheidsprobleem hebt, stuurt je huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) je door naar onze Spoedeisende Hulp (SEH). Op deze afdeling kun je terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. Dit is bijvoorbeeld een gebroken pols, maar kan ook een bloedvergiftiging of een hartaanval zijn. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen bel je 112 voor een ambulance. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht.

Jij kunt ook levens redden!

Wegens een overweldigend succes is de reanimatie workshop van donderdagavond 30 januari vol geboekt. 

Aanmelden is niet meer mogelijk