bekijk de video

Hé, wat zou jij doen? 

Ik werk op de Spoedeisende Hulp en het is weekend. Aan de balie meldt zich een echtpaar. De man heeft een theedoek tegen zijn hoofd en ik zie bloed. Hij vertelt dat hij tijdens het stoeien met zijn kleinzoon tegen de punt van een tafeltje is gevallen. Hij heeft duidelijk een snee in zijn hoofd. Ze zijn maar direct naar de Spoedeisende Hulp gekomen. En ze willen graag snel terug naar hun kleinzoon, want het is hun oppasdag. Stuur ik hem naar de Huisartsenpost of houd ik hem op de Spoedeisende Hulp om de wond te hechten en verbinden?

Wat zou jij doen?

In deze miniserie dagen we je uit om in de huid te kruipen van onze spoedzorgcollega’s. Waar lopen zij dagelijks tegen aan, welke afwegingen moeten zij maken en welke regels moeten zij volgen om 24/7 de juiste zorg te leveren aan íedere patiënt? Welke keuzes zou jij maken?

De volgende video vind je online op 14 januari. Blijf ons volgen en bekijk ze allemaal!

Spoedzorg en het Groene Hart Ziekenhuis

Als je een acuut gezondheidsprobleem hebt, stuurt je huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) je door naar onze Spoedeisende Hulp (SEH). Op deze afdeling kun je terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. Dit is bijvoorbeeld een gebroken pols, maar kan ook een bloedvergiftiging of een hartaanval zijn. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen bel je 112 voor een ambulance. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht.

Jij kunt ook levens redden!

Wegens een overweldigend succes is de reanimatie workshop van donderdagavond 30 januari vol geboekt. 

Aanmelden is niet meer mogelijk