bekijk de video

Hé, wat zou jij doen? 

Ik heb nachtdienst op de Spoedeisende Hulp (SEH) en ik sta dan samen met drie collega's. Ik krijg net een melding van de ambulance binnen. Ze komen eraan met een patiënt die agressief is door alcohol en drugs. Op dit moment zijn er drie politieagenten nodig om deze meneer in bedwang te houden. De politie heeft alweer een volgende melding en moet meteen weer weg. Maar op dit moment heb ik ook een overvolle wachtkamer. Zet ik nu het hele SEH-team klaar om deze meneer op te vangen, in bedwang te houden en te behandelen?

Wat zou jij doen?

In deze miniserie dagen we je uit om in de huid te kruipen van onze spoedzorgcollega’s. Waar lopen zij dagelijks tegen aan, welke afwegingen moeten zij maken en welke regels moeten zij volgen om 24/7 de juiste zorg te leveren aan íedere patiënt? Welke keuzes zou jij maken?

De volgende video vind je online op 14 januari. Blijf ons volgen en bekijk ze allemaal!

Spoedzorg en het Groene Hart Ziekenhuis

Als je een acuut gezondheidsprobleem hebt, stuurt je huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) je door naar onze Spoedeisende Hulp (SEH). Op deze afdeling kun je terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. Dit is bijvoorbeeld een gebroken pols, maar kan ook een bloedvergiftiging of een hartaanval zijn. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen bel je 112 voor een ambulance. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht.

Jij kunt ook levens redden!

Wegens een overweldigend succes is de reanimatie workshop van donderdagavond 30 januari vol geboekt. 

Aanmelden is niet meer mogelijk