bekijk de video

Hé, wat zou jij doen? 

Ik werk op de Spoedeisende Hulp en het is ontzettend druk vandaag. Alle 15 behandelkamers liggen vol. En de wachtkamer stroomt ook over. Meneer A is aan de beurt. Hij wacht al 2 uur en heeft flinke buikpijn. Hij zou graag snel geholpen willen worden, want hij is met zijn dochter en die viert vandaag haar verjaardag. Maar nu meldt meneer B zich. Hij heeft pijn op de borst en is benauwd. Wie help ik verder in de behandelkamer, meneer A of meneer B?

Wat zou jij doen?

In deze miniserie dagen we je uit om in de huid te kruipen van onze spoedzorgcollega’s. Waar lopen zij dagelijks tegen aan, welke afwegingen moeten zij maken en welke regels moeten zij volgen om 24/7 de juiste zorg te leveren aan íedere patiënt? Welke keuzes zou jij maken?

De volgende video vind je online op 14 januari. Blijf ons volgen en bekijk ze allemaal!

Spoedzorg en het Groene Hart Ziekenhuis

Als je een acuut gezondheidsprobleem hebt, stuurt je huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) je door naar onze Spoedeisende Hulp (SEH). Op deze afdeling kun je terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. Dit is bijvoorbeeld een gebroken pols, maar kan ook een bloedvergiftiging of een hartaanval zijn. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen bel je 112 voor een ambulance. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht.

Jij kunt ook levens redden!

Wegens een overweldigend succes is de reanimatie workshop van donderdagavond 30 januari vol geboekt. 

Aanmelden is niet meer mogelijk