bekijk de video

Hé, wat zou jij doen? 

Ik werk op de Kinderpoli. De huisarts heeft zojuist een jongetje van vijf jaar doorgestuurd dat benauwd is. Ik zie hem al zitten op de schoot van zijn moeder. Hij heeft zijn knuffel vast, maar ik vind hem erg onrustig. Ik zie ook dat zijn moeder met grote haast naar ons toe is gekomen. Haar sjaal zit scheef en haar haar verward. Ze kijkt nerveus naar haar zoon. Begin ik nu meteen met het onderzoeken van dit benauwde jongetje? Of neem ik de tijd om met de moeder te praten?

Wat zou jij doen?

In deze miniserie dagen we je uit om in de huid te kruipen van onze spoedzorgcollega’s. Waar lopen zij dagelijks tegen aan, welke afwegingen moeten zij maken en welke regels moeten zij volgen om 24/7 de juiste zorg te leveren aan íedere patiënt? Welke keuzes zou jij maken?

De volgende video vind je online op 14 januari. Blijf ons volgen en bekijk ze allemaal!

Spoedzorg en het Groene Hart Ziekenhuis

Als je een acuut gezondheidsprobleem hebt, stuurt je huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) je door naar onze Spoedeisende Hulp (SEH). Op deze afdeling kun je terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. Dit is bijvoorbeeld een gebroken pols, maar kan ook een bloedvergiftiging of een hartaanval zijn. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen bel je 112 voor een ambulance. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht.

Jij kunt ook levens redden!

Wegens een overweldigend succes is de reanimatie workshop van donderdagavond 30 januari vol geboekt. 

Aanmelden is niet meer mogelijk