bekijk de video

Hé, wat zou jij doen? 

Ik ben aan het werk op de Spoedeisende Hulp. De ambulance is onderweg met een wielrenner die van zijn fiets is gevallen. Hij is onderaan de dijk beland en geeft erg veel pijn aan zijn ribben en zijn schouder aan. Gelukkig kan hij het zelf vertellen. De ambulance is er over 1 minuut. De Huisartsenpost stuurt ondertussen een mevrouw door. Zij is erg benauwd en heeft ook koorts. De huisarts denkt aan een bloedvergiftiging. De vrouw staat al aan de balie. Ik kan maar één iemand tegelijk helpen. Gaat de ambulance altijd voor, of help ik de benauwde vrouw?

Wat zou jij doen?

In deze miniserie dagen we je uit om in de huid te kruipen van onze spoedzorgcollega’s. Waar lopen zij dagelijks tegen aan, welke afwegingen moeten zij maken en welke regels moeten zij volgen om 24/7 de juiste zorg te leveren aan íedere patiënt? Welke keuzes zou jij maken?

De volgende video vind je online op 14 januari. Blijf ons volgen en bekijk ze allemaal!

Spoedzorg en het Groene Hart Ziekenhuis

Als je een acuut gezondheidsprobleem hebt, stuurt je huisarts of een waarnemend arts van de Huisartsenpost (HAP) je door naar onze Spoedeisende Hulp (SEH). Op deze afdeling kun je terecht voor allerhande spoedeisende hulpvragen. Dit is bijvoorbeeld een gebroken pols, maar kan ook een bloedvergiftiging of een hartaanval zijn. Bij zeer levensbedreigende aandoeningen bel je 112 voor een ambulance. Je kunt 24 uur per dag, zeven dagen in de week bij ons terecht.

Jij kunt ook levens redden!

Wegens een overweldigend succes is de reanimatie workshop van donderdagavond 30 januari vol geboekt. 

Aanmelden is niet meer mogelijk