Wat betekent de avondklok voor u als patiënt/bezoeker?

Het kabinet heeft besloten dat er vanaf zaterdag 23 januari een avondklok geldt. Dit houdt in dat u tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends niet buiten mag zijn. Door deze maatregel hoopt het kabinet het aantal coronabesmettingen te verminderen. Dit helpt ons om huidige patiënten de zorg te geven die zij nodig hebben. We begrijpen dat de maatregel ingrijpend is, maar we vragen u om nog even vol te houden. Voor ons én onze patiënten.

Onverwachts naar het GHZ
Moet u onverwachts met spoed naar het GHZ binnen de tijden van de avondklok voor uzelf of voor een naaste? Dat valt onder de uitzonderingscategorie Calamiteiten. Hiervoor kunt u een eigen verklaring meenemen, maar dat is bij noodgevallen niet verplicht. Voor de terugreis kunnen we u als patiënt of bezoeker wel een periodieke reisverklaring meegeven.

Avondpoli
Onze avondpoli’s blijven geopend. Als u een afspraak heeft voor een avondspreekuur, kunt u gewoon naar het GHZ komen. Let er wel op dat u het volgende meeneemt:

  • Afspraakbrief of herinnerings-sms van het GHZ
  • Eigen verklaring avondklok (u kunt de verklaring hier downloaden)

Kom zoveel mogelijk alleen, tenzij het echt niet anders kan. Moet er toch iemand mee om u te begeleiden? Denk er dan aan dat u allebei een getekende zelfverklaring mee moet nemen.

Bezoektijden
De avondklok heeft geen invloed op onze bezoektijden. U vindt de actuele bezoektijden hier.

Meer informatie over de avondklok en alle regels vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 534 beoordelingen