Groene Hart Ziekenhuis en GGD Hollands Midden onderzoeken betrouwbaarheid nieuwe gebruiksvriendelijke sneltest

Hoe sneller je weet of je corona hebt, hoe beter. En dan het liefst ook nog met een gebruiksvriendelijke test. Om dat mogelijk te maken wordt er onderzoek gedaan naar sneltesten. Daarom is het Groene Hart Ziekenhuis in samenwerking met de GGD Hollands Midden gestart met de GORAT-studie. 

Dit is een validatiestudie van de Joysbio SARS-CoV-2 Rapid antigeentest. Hierbij wordt gekeken of deze sneltest betrouwbaar en nauwkeurig is. De Joysbio-sneltest maakt gebruik van een wattenstaafje dat slechts 2,5 cm de neus in gaat.

Over de GORAT-studie
Initiatiefnemers van dit onderzoek zijn Vishal Hira, arts-microbioloog bij het Groene Hart Ziekenhuis en Jurriaan van den Brand, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Hollands Midden: ”In de studie testen we deelnemers eerst met de Joysbio-sneltest gevolgd door de reguliere PCR-test. Daarna geven wij de deelnemers een kit met dezelfde sneltest mee naar huis. Wij vragen hen deze zelf thuis af te nemen en de uitkomst met ons te delen. In de studie vergelijken we de uitkomsten van deze drie testen om te bepalen of de Joysbio-sneltest betrouwbaar is voor professioneel en thuisgebruik. We hopen dat circa 1000 bezoekers van 18 jaar en ouder aan de GGD-testlocatie in Gouda, willen deelnemen aan ons onderzoek.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 534 beoordelingen