Ramadan in het Groene Hart Ziekenhuis

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de ramadan. Op dinsdagavond 13 april begint voor de meeste moslims de vastenmaand. Ondanks het coronavirus wil het GHZ rekening houden met de wensen en het geloof van al haar patiënten.

For information in Arabic and English, see the flyer below.

Regels en gebruiken

De regels en gebruiken gedurende de ramadan kunnen het genezingsproces van een gelovige moslimpatiënt vertragen of zelfs stilleggen. Tijdens de ramadan maken patiënten samen met hun behandelend arts een afweging tussen de medische verantwoordelijkheid van de arts en de religieuze plicht die een patiënt voelt. De arts kan adviseren om op andere wijze aan de religieuze verplichtingen te voldoen.

Maatregelen coronavirus (COVID-19)

Voor de ramadan is er een speciaal ingerichte gebedsruimte in de Lounge op de eerste verdieping. De lounge is alleen open voor deze gebedsruimte. Om de besmettingskans zo klein mogelijk te houden, is de Lounge verder niet toegankelijk in verband met mogelijke verspreiding van het coronavirus. Om verspreiding van het virus te voorkomen mogen patiënten maximaal één bezoeker per dag ontvangen tussen 18.00 en 20.00 uur. De bezoeker moet beschermingsmiddelen van het ziekenhuis dragen en 1.5 meter afstand houden van de patiënt.

Het vasten

Tijdens de ramadan is het voor moslimpatiënten mogelijk om na zonsondergang een maaltijd geserveerd te krijgen. 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 534 beoordelingen