A-status voor kredietwaardigheid Groene Hart Ziekenhuis

FitchRatings heeft de kredietwaardigheid van het GHZ beoordeeld met een A: Vooruitzicht stabiel. De A-status laat zien dat het GHZ een gezonde onderneming is en dat een geldverstrekker bij een lening aan het GHZ een laag terugbetalingsrisico loopt.

Deze rating geeft het GHZ de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden geld te lenen bij andere kredietverstrekkers dan de gebruikelijk banken. Dit geeft ons een goede uitgangspositie om onze ambities te realiseren uit het nieuwe strategische plan ‘Samen Betrokken Vooruit naar 2025’.

Voor de beoordeling heeft Fitch een uitgebreid onderzoek gedaan (bekijk hier het rapport). Daarbij werd gekeken naar alle factoren die van invloed zijn op de kredietwaardigheid van het GHZ. Dat zijn financiële factoren (zoals solvabiliteit en liquiditeit), maar ook zaken als ziekteverzuim, het marktaandeel en de toekomstverwachtingen. Ook het feit dat het GHZ een aantrekkelijke werkgever is in de regio, draagt bij aan de positieve beoordeling. De A-status wordt jaarlijks verlengd op basis van een herbeoordeling door FitchRatings. Het GHZ werd tijdens het gehele traject ondersteund door STX Group.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 534 beoordelingen