GHZ opent opnieuw een corona-verpleegafdeling

Het Groene Hart Ziekenhuis opent op maandag 8 november opnieuw een speciale corona-verpleegafdeling. Dit is nodig door de toename van opnames van coronapatiënten uit de regio. De verwachting is dat dit aantal de komende weken nog verder oploopt.  

Nu het aantal coronapatiënten toeneemt, worden deze patiënten in het GHZ niet langer apart opgevangen in de isolatiekamers maar komen zij in groepsisolatie op de corona-verpleegafdeling. Door deze zogenaamde cohortverpleging kan het ziekenhuis een grotere groep besmette patiënten opvangen.

Op de corona-verpleegafdeling kunnen 17 patiënten worden opgenomen. Indien nodig wordt dit verder uitgebreid. De toegang van corona-verpleegafdeling is afgesloten van de rest van het ziekenhuis. Hierdoor is er géén contact tussen patiënten die wel en niet besmet zijn.

De patiënten op de corona-verpleegafdeling mogen één bezoeker per dag ontvangen. Om besmetting tegen te gaan, moeten bezoekers hierbij beschermende kleding dragen. Als de situatie van de patiënt het toelaat, is er ook contact via beeldbellen mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 534 beoordelingen