Oncologen in het GHZ starten met geven immunotherapie

Een mooie mijlpaal: deze maand zijn oncologen in het Groene Hart Ziekenhuis, in samenwerking met het LUMC, gestart met het geven van immunotherapie bij een nieuwe patiëntengroep. In het GHZ werden patiënten met longkanker al door de longartsen behandeld met immunotherapie, maar sinds deze maand wordt deze behandeling ook door de oncologen aangeboden (om mee te starten voor bepaalde groepen met darm- en blaaskanker).

Immunotherapie, ook wel checkpointremmers, is een behandeling waarbij de lichaamseigen afweercellen de kankercellen beter helpt te bestrijden. Deze behandeling kan bij verschillende soorten kanker een goed resultaat geven. Eerder verwezen wij deze patiënten door naar het LUMC, maar vanaf nu kunnen onze patiënten hiervoor gewoon in het GHZ terecht. Hierdoor hoeven zij minder ver te reizen en blijven ze in de eigen vertrouwde omgeving. Zo kunnen we alle oncologische behandelingen waar geen academici voor nodig zijn zelf in huis doen. Bovendien kunnen patiënten die nu al in het LUMC behandeld worden met immunotherapie terugkomen. Zo houden we zorg dichtbij huis, een mooi voorbeeld van de juiste zorg op de juiste plek!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.6

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 450 beoordelingen