Prettiger borstonderzoek in GHZ door nieuwe mammografie-apparatuur

Veel vrouwen ervaren borstonderzoek als onprettig en zien er tegenop. De afdeling Radiologie van het Groene Hart Ziekenhuis is dan ook trots op de nieuwe mammografie-apparatuur voor borstonderzoek. Met deze twee nieuwe mammografen kunnen de radiologen de borst beter bekijken en nog nauwkeuriger beoordelen. Ook wordt de druk dankzij speciale compressieplaten gelijkmatiger verdeeld over de borst en dat maakt het borstonderzoek minder pijnlijk voor de patiënt.

Naast deze nieuwe apparatuur werken de radiologen in het GHZ ook met de nieuwste (digitale) hulpmiddelen waaronder artificial intelligence (AI) en een nieuwe 3D-gestuurde biopsietafel. Hiermee kan borstweefsel beter verzameld en gefotografeerd worden en is direct te zien of het weefsel bruikbaar is voor verder onderzoek. Dankzij deze innovaties is het onderzoek niet alleen nauwkeuriger, maar ook veel minder vervelend voor de patiënt. Daar zijn we trots op!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.6

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 450 beoordelingen