Mijn GHZ

Hier vindt u uw
patientendossier

Waarom wij als GHZ deelnemen aan 'BN'ers in het Ziekenhuis'

De aankondiging van de start van de opnames van het TV-programma BN’ers in het Ziekenhuis heeft deze week veel stof doen opwaaien. De reacties op social media zijn op zijn zachtst gezegd niet mals en gaan voornamelijk over de BN‘ers en het format van het programma.

Iedereen heeft recht op zijn mening maar het is zo ontzettend zonde dat er bijna geen aandacht is voor waar het - wat ons betreft - echt om gaat: het belangrijke werk van onze verpleegkundigen en de kans om daar met onze deelname aan dit programma meer aandacht voor te vragen.

Ook in ons ziekenhuis staan veel (verpleegkundige) vacatures open, waaronder sommige voor langere tijd. Met de aankomende vergrijzing en de uitstroom van het huidige zorgpersoneel, dreigt een enorm tekort aan verpleegkundigen voor de toekomst. Onze verpleegkundigen doen hun werk met hart en ziel en zijn trots op hun vak. Hoe krijgen we breed aandacht voor hun waardevolle werk en kunnen we mensen interesseren voor een baan als verpleegkundige? Deze vraag is niet alleen relevant voor ons ziekenhuis, maar voor de hele sector.

Onlangs zijn we benaderd om mee te werken aan het TV-programma BN’ers in het Ziekenhuis, waarmee we de kans krijgen om in 8 afleveringen van 45 minuten per aflevering te laten zien wat het werk als verpleegkundige inhoudt. Het eerste seizoen, dat werd opgenomen bij het Erasmus MC, gaf een mooi en inhoudelijk beeld van het werk van verpleegkundigen. En daar is het ons om te doen.

De deelname aan het programma is een weloverwogen besluit geweest. Er zijn goede afspraken gemaakt en de opnames kunnen veilig plaatsvinden. Daarbij houdt iedereen zich aan de geldende coronamaatregelen en waarborgen we de privacy van onze patiënten. De vragen die we op social media voorbij zien komen en die bij een breed publiek leven, beantwoorden we graag. De meestgestelde vragen en antwoorden zijn te vinden op: www.ghz.nl/bners 

We hopen dat we het met deze informatie weer met elkaar over de inhoud kunnen hebben en door middel van het TV-programma een breed publiek kunnen laten kennismaken met het mooie vak van verpleegkundige. Bekijk het programma dit voorjaar en geef dan gerust opnieuw je mening.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen