Mijn GHZ

Hier vindt u uw
patientendossier

Incident met chemische reactie in laboratorium

Begin van de middag heeft in het laboratorium van het Groene Hart Ziekenhuis een chemische reactie plaatsgevonden waarbij gassen ontsnapt zijn. Medewerkers hebben snel en zorgvuldig gehandeld. Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn niet in gevaar geweest.

De situatie is onder controle en de ruimte is direct ontruimd. Politie en brandweer zijn ter plaatse voor onderzoek. Rond 15.00 uur vanmiddag heeft de brandweer de betreffende ruimtes vrijgegeven en zijn het laboratorium en de SpoedEisende Hulp weer open.

Meer informatie

Hieronder leest u de meest actuele informatie rondom deze situatie in ons ziekenhuis.
Laatste update: dinsdag 29 maart 14:54 uur

 • Wat is er gebeurd?

  Op dinsdagmiddag 29 maart heeft in het laboratorium van het Groene Hart Ziekenhuis een chemische reactie plaatsgevonden waarbij gassen ontsnapt zijn. Rond 15.00 uur vanmiddag heeft de brandweer de betreffende ruimtes vrijgegeven en zijn het laboratorium en de SpoedEisende Hulp weer open.

 • Zijn er gewonden?

  Medewerkers hebben snel en zorgvuldig gehandeld. Patiënten, bezoekers en medewerkers zijn niet in gevaar geweest. Enkele medewerkers hebben lichte luchtwegklachten en prikkende ogen. De situatie is onder controle. De ruimte is direct ontruimd en de luchtbehandeling is uitgeschakeld.

 • Is het veilig om naar het ziekenhuis te komen?

  Ja, u kunt veilig naar ons ziekenhuis komen. De situatie is onder controle.

 • Gaat mijn afspraak in het ziekenhuis vanmiddag door?

  Vooralsnog gaan alle poliklinische afspraken door. Ook de meeste operaties kunnen doorgaan. Wanneer uw afspraak of operatie niet kan doorgaan, wordt u hierover gebeld.

 • Waarom zijn de brandweer en politie ter plaatse?

  De brandweer en politie zijn ter plaatse om de situatie te onderzoeken en metingen uit te voeren. Ook onderzoekt de brandweer welke chemische stoffen zijn vrijgekomen en hoe zij de stoffen kunnen opruimen.

 • Welke chemische stoffen zijn ontsnapt in het laboratorium?

  Dat wordt onderzocht door de brandweer.

 • Is er een ontploffing geweest in het laboratorium?

  Nee, er is geen sprake geweest van een ontploffing.

 • Is er een gevaar voor omwonenden en bezoekers in de omgeving van het ziekenhuis?

  Nee, zowel in het ziekenhuis als in de directe omgeving is er geen gevaar geweest voor patiënten, bezoekers, medewerkers of omwonenden. Het laboratorium is hermetisch afgesloten.

 • Is de poli Bloedafname open?

  Ja, de poli Bloedafname is open. U kunt terecht om bloed te laten afnemen, maar mogelijk moet u iets langer op de uitslag wachten.

 • Waarom was de SpoedEisende Hulp tijdelijk gesloten?

  De Spoedeisende Hulp was gesloten doordat het laboratorium, waar onder andere bloedonderzoek plaatsvindt, tijdelijk niet beschikbaar was. Rond 15.00 uur vanmiddag heeft de brandweer het laboratorium vrijgegeven en is ook de SpoedEisende Hulp weer open.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen