Mijn GHZ

Hier vindt u uw
patientendossier

Ramadan in het GHZ

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) besteedt ook dit jaar weer aandacht aan de Ramadan. Op zaterdag 2 april begint voor de meeste moslims de vastenmaand.

Regels en gebruiken

De regels en gebruiken gedurende de Ramadan kunnen het genezingsproces van een gelovige moslimpatiënt vertragen of zelfs stilleggen. Tijdens de Ramadan maken patiënten samen met hun behandelend arts een afweging tussen de medische verantwoordelijkheid van de arts en de religieuze plicht die een patiënt voelt. De arts kan adviseren om op andere wijze aan de religieuze verplichtingen te voldoen.

 

Speciale faciliteiten

Voor de Ramadan is er een speciaal ingerichte gebedsruimte. Deze bevindt zich naast het Stiltecentrum, op de eerste verdieping van de vleugel C/D, te bereiken via de Lounge. Tijdens de Ramadan is het ook mogelijk voor moslimpatiënten om een maaltijd te krijgen na de zonsondergang.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen