Campus Gouda start met hbo-modules voor verpleegkundigen

Net als vorig jaar start Campus Gouda na de zomervakantie met een aantal hbo-modules (deeltijd) voor zorgmedewerkers. Hierdoor kunnen medewerkers (mbo 4 of vergelijkbaar) hun talenten naar eigen behoefte en dichtbij huis ontwikkelen op hbo-niveau. Speciaal voor zorgmedewerkers die niet de volledige hbo-opleiding Verpleegkunde willen volgen, maar wel belangstelling hebben voor een losse module.

Verpleegkundigen Chirurgie Marije Anker en Joanne Huijser besloten zich op te geven. Marije: 'Wat ik onder andere geleerd heb is wat het effect is van mijn communicatie en hoe ik belangrijke gesprekstechnieken kan toepassen bij patiënten. Dit voegde voor mij echt iets toe aan de kwaliteit van mijn zorg als verpleegkundige.'

'Je staat even bewust stil bij bepaalde zaken en reflecteert op je werkwijze. En de groep is heel divers,' vertelt Marije. 'Er zitten verpleegkundigen uit de thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en verpleegthuiszorg. Hierdoor kun je ervaringen uitwisselen en leer je veel van elkaar.'  

Nadat Marije de modules afgerond had, besloot zij zich toch in te schrijven voor de hbo-opleiding verpleegkundige. Marije: 'Ik vind het fijn om me te blijven ontwikkelen. Voor mij persoonlijk biedt het de mogelijkheid om te groeien in mijn werk als beginnend verpleegkundige.’

'Je leert van elkaars verhalen van de werkvloer'

Ook verpleegkundige Joanne is te spreken over de modules: 'De manier van lesgeven is heel boeiend. De lessen zijn namelijk zeer afwissend qua theorie en fysiek bezig zijn. Je kan de informatie goed gebruiken in je dagelijkse werkzaamheden. Ook doordat iedereen verhalen vanuit de praktijk heeft is het heel leuk om te leren van elkaar.'

Joanne besloot zich (nog) niet in te schrijven voor de hbo-opleiding: ‘Voor nu wil ik eerst meer ervaring in de praktijk opdoen. Voor de modules die je afrondt, krijg je vrijstelling, dus als je ooit een hbo-opleiding wil gaan volgen kan je die vrijstelling meenemen.’

Campus Gouda is een samenwerking tussen zorgorganisaties, onderwijs en de lokale overheid in de regio Midden-Holland. In samenwerking met de Haagse Hogeschool verzorgen zij onderwijs voor zorgprofessionals. Er worden een aantal hbo-modules Verpleegkunde aangeboden waarvoor zorgmedewerkers certificaten kunt behalen. 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen