Mijn GHZ

Hier vindt u uw
patientendossier

GHZ krijgt operatiekamer van de toekomst

Als ziekenhuis blijven we ons voortdurend ontwikkelen. Zo openen we eind 2024 een hybride OK (HOK), ook wel de operatiekamer van de toekomst genoemd.

Vaatchirurg Waasdorp: “Hart- en vaatchirurgie zijn sterk veranderd de afgelopen jaren. Steeds vaker worden patiënten via de slagaderen in de lies geopereerd in plaats van een grote ‘open’ operatie. Nu vindt het radiologische onderzoek en de operatie vaak nog los van elkaar plaats. In een hybride OK staan de interventieradioloog, de (vaat)chirurg en het OK-team samen aan de operatietafel. De patiënt hoeft dus maar één operatie te ondergaan.”

De ingreep wordt door de hypermoderne apparatuur in 3D beeld in kaart gebracht en kan tussentijds worden bijgestuurd. “De arts gaat via een klein sneetje met een katheter naar de te behandelen plek. Door de minder ingrijpende operatiewijze en nauwkeurige beeldvorming neemt de kwaliteit van de operaties toe. Er is minder kans op infecties of andere problemen, de patiënt herstelt sneller en kan dus eerder naar huis.”

De nieuwe hybride OK wordt geplaatst tussen de bestaande bouwdelen, bij het Restaurant. “In de maanden februari en maart starten de voorbereidende werkzaamheden. Hierbij proberen we zo min mogelijk overlast te maken voor patiënten, bezoekers, medewerkers en omwonenden. Zo wordt een nieuw, verlicht voetpad aangelegd rond parkeergarage P2, worden parkeerplaatsen voor auto’s hoger dan 1.80 verplaatst naar P1 en krijgt het bouwverkeer een aparte rijbaan. Het heien gebeurt met schroefpalen.” Zodra de werkzaamheden klaar zijn, staat er een complex om trots op te zijn. “Door de komst van de hybride OK gaan we mee met de nieuwste ontwikkelingen en zorgen we ervoor dat vaatchirurgie, en andere acute zorg, in het GHZ toekomstbestendig is.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen