Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Uitwisseling tussen politie en Groene Hart Ziekenhuis

Regelmatig kruisen de werkgebieden van de politie en het ziekenhuis elkaar en dan met name op de Spoedeisende Hulp (SEH). Daar waar er onderling raakvlak is, kan er ook sprake zijn van verschillende belangen o.a. door het medisch beroepsgeheim. Om die reden start eind februari een uitwisseling tussen de politie Eenheid Den Haag, basisteam Gouda en verpleegkundigen van de SEH van het Groene Hart Ziekenhuis.

Doel van de uitwisseling is meer kennis over elkaars werkzaamheden en daardoor meer begrip voor ieders werkgebied. Daarnaast is het vanuit de diverse raakvlakken, zoals het omgaan met agressie en geweld, zeer leerzaam om van elkaars ervaringen en aanpak te leren. Beide organisaties verwachten dat door de uitwisseling de samenwerking verder verbetert. Teamchef Peter Wijnen (politie Gouda): “Inzicht krijgen in elkaars keuken is naast leuk ook interessant. Het maakt de wederzijdse dillema’s helder, maar het versterkt tegelijkertijd absoluut de onderlinge samenwerking.“ Dit beaamt ook Hans Koenis, teamleider SEH: “Ik verwacht dat er wederzijds meer begrip zal ontstaan en dat draagt bij aan betere communicatie en een prettig contact.”

Zowel bij de politie als de SEH is er veel animo voor de uitwisseling. De uitwisseling heeft geen gevolgen voor de bezetting van beide organisaties.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen