Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Digitale workflow voor OK-team

Nog beter samenwerken in de operatiekamer, nauwkeurig analyseren wat er tijdens een operatie gebeurt én minder onnodig afval. Met het nieuwe Surgical Process Institute-programma (SPI) van Johnson & Johnson kan dat.

We zijn er trots op dat we deze technologie als eerste ziekenhuis in Nederland als pilot inzetten. Met deze technologie werken alle OK-teams en chirurgen op dezelfde, datagedreven, efficiënte en veilige manier. Door data van grote aantallen ingrepen te analyseren kunnen we de werkwijze aanpassen als dat nodig is. Ook zien we dan beter waar verbetering mogelijk is, bijvoorbeeld door de planning te optimaliseren door te kijken naar de daadwerkelijk gemeten operatietijden.

SPI helpt om de protocollen nauwlettend te volgen en er zo voor te zorgen dat operaties volgens de gewenste stappen verlopen. Hierdoor werken we zo efficiënt mogelijk. Bij tijdswinst kan het bijvoorbeeld zijn dat de patiënt korter onder narcose hoeft. Daarnaast hebben chirurgen vaak een eigen werkwijze of een voorkeur voor het gebruik van bepaalde medische instrumenten. SPI houdt hier rekening mee zodat alleen de benodigde instrumenten worden opengemaakt en onnodig afval voorkomen wordt.

Een verbetering dus voor het OK-team, de chirurgen én de patiënt! De afgelopen periode zijn onze OK-teams getraind in het gebruik van deze technologie en vanaf vandaag werken we in de OK bij een selectie van ingrepen met deze nieuwe technologie. Iets om trots op te zijn!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen