Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Circulaire bouw hybride OK; nieuw leven voor gebruikte materialen

Ook bij de bouw van de hybride OK houden we duurzaamheid zo goed mogelijk in beeld. Een aantal tijdelijke voorzieningen die gedurende het bouwproces noodzakelijk zijn, wordt gemaakt met tweedehands materialen. Bouwbedrijf J.P. van Eesteren bestelt deze via Materiaalscout, een platform voor gebruikte bouwmaterialen die geschikt zijn voor hergebruik.

Bij de bouw van de nieuwe hybride operatiekamer werd het GHZ gewezen op de mogelijkheid om gebruikte materialen in te zetten. Projectleider Josbert was hierover erg enthousiast: “Ik weet dat het ziekenhuis steeds bewuster en actiever werkt aan verduurzaming. Binnen het GHZ werken veel afdelingen met decentrale Green Teams en dus willen we de negatieve impact op het milieu zo klein mogelijk houden tijdens de bouw.”

Uitvoerder Willem: “Na overleg met het GHZ bestelden we onder andere tweedehands deuren en kozijnen. En wat we kregen was van een veel hogere kwaliteit en veel voordeliger dan ik nieuw bestellen zou. Dat verraste me wel. Ook zat er al een ruit in. Die plaatsen we er anders zelf in, want je moet kunnen zien wat er achter een deur gebeurt om ongelukken te voorkomen. Deze deuren blijven overigens niet in het ziekenhuis, ze zijn voor tijdelijke doorgangen tijdens de bouw. Na dit project nemen we die deuren mee voor een volgend project. Ook de loopbrug werd voor driekwart gebouwd met gebruikt hout, evenals het crashdeck op het dak waaronder de technische ruimte zich bevindt. Dit crashdeck beschermt het deel van het dak waar de hijskraan materiaal overheen tilt. De stalen balken hiervan kwamen van een sloper en de underlayment platen werden via Materiaalscout gevonden. Zo krijgen goede, maar gebruikte materialen een volgend leven.”

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen