Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Specifieke zorg voor jongvolwassenen met kanker

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft zich aangesloten bij het AYA 'Jong & Kanker' Zorgnetwerk, dat zich richt op jonge mensen tussen 18 en 39 jaar oud die voor het eerst te horen krijgen dat ze kanker hebben. 

Deze groep, ook wel bekend als AYA's (Adolescents & Young Adults), staat voor een enorme uitdaging. Plotseling verandert hun wereld volledig en hebben ze allerlei normale vragen in een abnormale situatie. Ze maken zich zorgen over hun opleiding, werk, voeding, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. Op zo'n moment is er behoefte aan zorg die specifiek rekening houdt met hun leeftijd en behoeften, zowel tijdens als na de behandeling van kanker. Dit is wat we noemen: leeftijdsspecifieke AYA-zorg. We willen ervoor zorgen dat ze zo goed mogelijk hun leven weer kunnen oppakken.

Jaarlijks krijgen bijna 4.000 jongvolwassenen in Nederland, in de leeftijd van 18 tot 39 jaar, te horen dat ze kanker hebben. Het oncologisch team van het GHZ begrijpt dat de impact van deze ziekte anders is voor jongvolwassenen dan voor oudere mensen. Er zijn specifieke aspecten waarmee ze rekening moeten houden, zoals hun kinderwens, samenwonen en het opbouwen van een carrière. Daarom willen we betere en leeftijdsgerichte zorg bieden aan deze groep mensen. Door zich aan te sluiten bij het AYA 'Jong & Kanker' Zorgnetwerk, kan het GHZ samenwerken met andere ziekenhuizen die ook AYA-zorg verlenen. Op deze manier streven we naar een optimale ondersteuning van AYA's tijdens hun behandeling en herstel.

Meer weten? Lees hier meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen