Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

GHZ ondertekent de Green Deal Duurzame Zorg

Er wordt al hard aan gewerkt, maar de zorg moet nog duurzamer. Daarom heeft ook het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) afspraken gemaakt in de nieuwe Green Deal Duurzame Zorg 3.0. Op 28 maart is deze Green Deal ondertekend in het ziekenhuis.

Lodewijk de Beukelaar, voorzitter Raad van Bestuur: “Duurzaamheid heeft al enkele jaren onze aandacht. Onder aanvoering van diverse Green Teams zijn al mooie projecten gerealiseerd. Met het ondertekenen van de Green Deal nemen we nog meer onze verantwoordelijkheid en laten we zien dat we de zorg verder willen vergroenen. We willen echt actie ondernemen om de CO2-uitstoot te verminderen, minder afval te produceren en circulariteit te bevorderen. De komende jaren zijn doorslaggevend om de klimaatdoelen te halen. De zorgsector móét en kán duurzamer. Samen gaan we voor een beter en gezonder (leef)klimaat.”

Heleen van Dongen, gynaecoloog en voorzitter van het Centrale Green Team GHZ: “Klimaat, milieu en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de zorg zien we nu al patiënten met klachten als gevolg van klimaatverandering en milieuvervuiling, denk aan longklachten. Maar de zorg is zelf ook vervuilend. Zo verbruiken we veel grondstoffen en hebben we, zeker op de operatiekamers, veel afval. Daarnaast vervuilen medicijnresten het oppervlaktewater. Als we dit niet aanpakken, zal met de groter wordende vraag naar zorg, dit alleen maar toenemen.”

Het GHZ gaat dus nog verder verduurzamen, maar heeft de afgelopen jaren al veel mooie stappen gezet. “Er zijn al ruim 10 Green Teams op verschillende afdelingen. Deze medewerkers zijn ambassadeurs. Zij informeren, inspireren en activeren hun collega’s op het gebied van besparing en verduurzaming. Door slimme oplossingen en - net als thuis - simpele gedragsveranderingen zijn al mooie aanpassingen gedaan. Iedereen kan bijdragen: medewerkers, patiënten én bezoekers. We hebben in ons ziekenhuis immers allemaal een groen hart en dus een hart voor groen!”, besluit Van Dongen.

Meer informatie over de groene projecten in het GHZ? Kijk op www.ghz.nl/duurzaamheid

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen