Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Gezamenlijke zorg voor huilbaby’s

Huilt uw baby veel? Maakt u zich hierover zorgen? Dat is begrijpelijk en heel vervelend. Daarnaast is het vermoeiend. Wanneer extra hulp nodig is, dan kan uw baby worden verwezen naar de ABC poli (Advanced Baby Care) van het Groene Hart Ziekenhuis.

Ongeveer 20% van de zuigelingen huilen extreem veel, meestal tijdens de eerste zes weken na de geboorte. We noemen dat ook wel een huilbaby. De baby blijft huilen terwijl hij bijvoorbeeld wel voeding en een schone luier gekregen heeft. Door het vele huilen kan de baby moeilijk tot rust komen en lijkt het alsof hij pijn heeft. Ouders gaan vaak op zoek naar een medische oorzaak, terwijl deze er maar in een zeer klein aantal gevallen is. Verschillende hulpverleners gaven hierbij vaak uiteenlopende adviezen. Dit willen we veranderen en daarom is er in onze regio nu een heldere taakverdeling met duidelijke afspraken gemaakt.

Ouders gaan in principe eerst met hun baby naar de BBC poli (Basic Baby Care) van het consultatiebureau. Is extra hulp nodig, dan worden ze verwezen naar de ABC poli (Advanced Baby Care) van het Groene Hart Ziekenhuis. Hier worden baby’s zowel door de kinderarts als de medisch pedagogisch zorgverlener gezien. Als er geen medische oorzaak voor het huilen wordt vastgesteld, dan neemt het consultatiebureau of de huisarts de zorg weer over van het ziekenhuis.
Zo zorgen we er met elkaar voor dat ouders handvatten krijgen en de baby’s rustiger worden. Zij krijgen geen onnodige medicijnen en worden niet opgenomen in het ziekenhuis als dat niet hoeft. 

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen