Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 

Naar het ziekenhuis in coronatijd

Poli derma anderhalve meter

Hoewel onze normale zorg inmiddels is herstart, is de coronacrisis nog niet voorbij. Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt landelijk toe. In de regio Den Haag is een relatief hoge stijging zichtbaar. Het coronavirus komt daarmee ook in ons ziekenhuis weer dichtbij. Daarom blijft belangrijk dat we ons met elkaar aan de maatregelen houden. Ook in ons ziekenhuis zijn de maatregelen aangescherpt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De veiligheid van patiënten en medewerkers is hierbij altijd het uitgangspunt. We rekenen dan ook op jouw begrip en medewerkering. Samen zorgen we voor elkaars veiligheid. 

Checklist afspraak/bezoek

Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak om voor uzelf een checklist af te gaan. Deze vindt u op onze pagina over veilig op bezoek.

Lees meer over:

 

 NieuwsHet laatste nieuws

Bekijk ons nieuwsoverzicht voor het laatste nieuws omtrent corona en het GHZ.

Informatievideo's

 Veilige zorg in het GHZ

WKX9t60cg-Q


Nazorg corona

qZantJ-WDSo

Uw afspraak in het GHZ

afspraak

Alle patiënten ontvangen persoonlijk bericht over hun afspraak in het ziekenhuis. Als het mogelijk is, wordt de afspraak telefonisch of via beeldbellen gedaan. Maar wanneer uw arts het nodig vindt dat uw afspraak in het ziekenhuis doorgaat, kunt u het ziekenhuis veilig bezoeken. Ook kunt u langskomen voor bloedprikken of ander onderzoek op de polikliniek.

 •   Lees meer

  Wij vragen u hierbij de volgende maatregelen na te leven:

  - Kom precies op tijd: niet te vroeg maar ook niet te laat;
  - Kom alléén naar de afspraak. Als het niet anders kan, mag er één begeleider mee;
  - Neem geen kinderen mee naar uw afspraak;
  - Desinfecteer uw handen bij aankomst en vertrek in het ziekenhuis;
  - Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar huis;

  In het GHZ gelden verder de algemene hygiëneregels als handen desinfecteren, geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden tenzij het voor het verlenen van zorg nodig is om dichter bij elkaar in de buurt te komen. 

  Belangrijk! Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vindt u op onze pagina over 'Veilig op bezoek'.

  Bekijk ook onze voorlichtingsvideo over Veilige zorg in het GHZ.

arrow up Terug naar boven

Uw (uitgestelde) operatie of onderzoek in het GHZ

Alle patiënten ontvangen persoonlijk bericht over hun (opnieuw) ingeplande opname, onderzoek, behandeling of operatie. Onze artsen zijn op dit moment bezig om zorgvuldig te beoordelen welke uitgestelde zorg als eerste geboden moet en kan worden. 

 •   Lees meer

  Hiervoor maken we gebruik van de landelijke richtlijnen, maar de arts houdt ook rekening met individuele omstandigheden. Het inplannen van alle uitgestelde zorg blijft maatwerk, waarbij wij er alles aan doen om patiënten zo snel mogelijk de zorg te bieden die zij nodig hebben. Bent u in afwachting van een opname of afspraak en veranderen of verergeren uw klachten? Wacht dan niet en neem contact op met uw behandelend arts voor overleg.


  Uw bezoek

  Komt u naar het ziekenhuis, dan vragen wij u om de volgende maatregelen na te leven:

  - Kom precies op tijd: niet te vroeg maar ook niet te laat;
  - Kom alléén naar het ziekenhuis. Als het niet anders kan, mag er één begeleider mee;
  - Neem geen kinderen mee;
  - Desinfecteer uw handen bij aankomst en vertrek in het ziekenhuis;
  - Ga na uw operatie of onderzoek zo snel mogelijk naar huis;

  In het GHZ gelden verder de algemene hygiëneregels als handen desinfecteren, geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden tenzij het voor het verlenen van zorg nodig is om dichter bij elkaar in de buurt te komen. 

  Belangrijk! Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vindt u op onze pagina over 'Veilig op bezoek'.

  Bekijk ook onze  voorlichtingsvideo over Veilige zorg in het GHZ.

Onze maatregelen

lift anderhalve meter

In het GHZ doen wij er alles aan om de best mogelijke zorg te bieden. Juist nu het coronavirus er is. De veiligheid van u en onze medewerkers is daarbij het allerbelangrijkste. Daarom hebben we ons ziekenhuis opnieuw ingericht. 

 •   Lees meer

  Al bij de hoofdentree worden bezoekers gevraagd naar eventuele klachten en de juiste route gewezen. Bij binnenkomst wordt u door onze medewerkers meteen gewezen op het desinfecteren van uw handen met de aanwezige desinfectiemiddelen. 

  Verder hebben we het GHZ zo ingericht dat patiënten en bezoekers op veilige afstand kunnen blijven van elkaar. Ook in de wachtkamers en liften wordt u aan deze afstand herinnerd.

  Patiënten met (verdenking op) corona blijven altijd gescheiden van andere patiënten.

arrow up Terug naar boven

Op bezoek in het GHZ

Het leveren van goede zorg is onze eerste prioriteit. Om patiënten en medewerkers te beschermen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19) ontvangen we zo min mogelijk bezoekers in het GHZ.

 •   Lees meer

  Dit betekent:

  - Bezoektijden zijn aangepast naar:
              - Maandag t/m vrijdag: 18.00 - 20.00 uur;
              - Zaterdag en zondag: 14.00 - 16.00 uur en 18.00 - 20.00 uur.

  - Op sommige afdelingen, bijvoorbeeld op de IC, Kindergeneeskunde en het Vrouw-Kind Centrum, gelden aangepaste bezoekregelingen. De verpleegkundige informeert u hierover.
  - Opgenomen patiënten mogen per tijdsblok (zie hierboven) maximaal één bezoeker ontvangen;

  - Patiënten op de SEH mogen maximaal één begeleider meenemen;
  - Patiënten op de polikliniek komen, als het kan, alleen naar de afspraak. Is begeleiding noodzakelijk, dan gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.

  Bezoekers met verkoudheidsklachten (zoals hoesten of kortademigheid), eventueel in combinatie met koorts (38 graden of hoger) worden nadrukkelijk verzocht het GHZ niet te bezoeken. 

  Belangrijk! Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak om voor uzelf een checlist af te gaan. Deze checklist vindt u op onze pagina over 'Veilig op bezoek'.

  Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen. Alleen zo kunnen wij u en onze medewekers beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Corona afdelingen

In het GHZ hebben wij speciale afdelingen geopend die zorg bieden voor patiénten met (een verdenking op) corona. Klik hieronder op de afdeling voor meer informatie.

arrow up Terug naar boven

Veelgestelde vragen 

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft een lijst met veelgestelde vragen samengesteld. Staat uw vraag over het coronavirus hier niet bij? Dan is het ook mogelijk dat uw vraag bij de veelgestelde vragen van het RIVM staat. 

arrow up Terug naar boven

Corona longplein

Het Longfonds heeft het digitale platform coronalongplein.nl gelanceerd voor mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en blijvende longklachten hebben. Op het platform komen informatie, ontmoeting, hulp en onderzoek samen.

 •   Lees meer

  Patiënten kunnen via het coronalongplein de Ziektelastmeter invullen, waarmee ze inzicht kunnen krijgen in de ernst van hun klachten en eventueel doorverwezen kunnen worden naar een zorgprofessional. Daarnaast kunnen patiënten op het virtuele plein terecht voor advies en informatie over het verloop van hun ziekte, maar ook om met andere patiënten in contact te komen.

Samenwerking in de regio 

Het Groene Hart Ziekenhuis maakt onderdeel uit van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West. Dit bestaat uit de verschillende ziekenhuizen, ambulancezorg, huisartsen(posten), GGZ, VVT-instellingen en GHOR/GGD uit de regio West van Zuid-Holland. De regio omvat zowel Hollands-Midden als Haaglanden.

 •    Lees meer

  In het ROAZ maken aanbieders van acute zorg in regionaal verband afspraken over organisatie, samenwerking en verbetering van de acute zorg. Het LUMC is voorzitter van het ROAZ en daarmee verantwoordelijk voor de regionale coördinatie van de organisatie van de acute zorg en de afstemming met alle partners. Gedurende de huidige coronacrisis vindt dagelijks afstemming plaats tussen de voorzitter van de ROAZ en de twee Directeuren Publieke Gezondheid van Haaglanden en Hollands-Midden, die in deze crisis een bijzondere verantwoordelijkheid hebben gekregen van de minister van VWS voor de organisatie van de gezondheidszorg buiten de ziekenhuizen. Ook is er een periodiek overleg tussen partners uit de regio onderling: zoals bijvoorbeeld de ziekenhuizen met elkaar, of vvt-instellingen met elkaar, maar ook tussen regiopartners in de keten.

arrow up Terug naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.