Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 

Informatiepagina corona & herstart

qByfZaylVac


GHZ start normale zorg stapsgewijs op

Hoewel de coronacrisis nog lang niet voorbij is, wordt de situatie in Nederland langzaam stabieler. In het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) betekent dit dat we stapsgewijs weer meer zorg kunnen bieden aan andere patiënten. Zo blijven wij ook flexibel in het geval het aantal corona patiënten weer stijgt. Wij informeren u graag hoe dit in zijn werk gaat.

 •   Lees meer

  De afgelopen tijd stond het GHZ voornamelijk in het teken van zorg aan coronapatiënten en spoedzorg (bijvoorbeeld spoedoperaties, bevallingen en oncologische zorg). Alle niet-spoedeisende zorg is uitgesteld. Een klein deel van de afspraken kon in aangepaste vorm plaatsvinden, bijvoorbeeld telefonisch. Alle uitgestelde zorg moet de komende maanden worden ingehaald.

  Nu we voorzichtig kunnen herstarten zullen we stapsgewijs onze zorg verder uitbreiden. Dit betekent niet dat het GHZ al gaat draaien zoals voorheen. Er liggen nog steeds veel mensen op onze Corona-Intensive Care, waardoor we minder mensen en bedden vrij hebben voor reguliere zorg.

  Toch zullen we er alles aan doen om iedereen zo goed én zo snel mogelijk te helpen. Hierbij worden alle benodigde maatregelen genomen om afspraken voor zowel patiënt als zorgverlener veilig te laten verlopen.

Lees meer over:

Informatievideo: Veilige zorg in het GHZ

WKX9t60cg-Q

Uw afspraak in het GHZ

afspraak

Alle patiënten ontvangen persoonlijk bericht over hun afspraak in het ziekenhuis. Als het mogelijk is, wordt de afspraak telefonisch of via beeldbellen gedaan. Maar wanneer uw arts het nodig vindt dat uw afspraak in het ziekenhuis doorgaat, kunt u het ziekenhuis veilig bezoeken. Ook kunt u langskomen voor bloedprikken of ander onderzoek op de polikliniek.

 •   Lees meer

  Wij vragen u hierbij de volgende maatregelen na te leven:

  - Kom precies op tijd: niet te vroeg maar ook niet te laat;
  - Kom alléén naar de afspraak. Als het niet anders kan, mag er één begeleider mee;
  - Neem geen kinderen mee naar uw afspraak;
  - Desinfecteer uw handen bij aankomst en vertrek in het ziekenhuis;
  - Ga na uw afspraak zo snel mogelijk naar huis;

  In het GHZ gelden verder de algemene hygiëneregels als handen desinfecteren, geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden tenzij het voor het verlenen van zorg nodig is om dichter bij elkaar in de buurt te komen. 

  Belangrijk! Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vindt u op onze pagina over 'Veilig op bezoek'.

  Bekijk ook onze voorlichtingsvideo over Veilige zorg in het GHZ.

arrow up Terug naar boven

Uw (uitgestelde) operatie of onderzoek in het GHZ

Alle patiënten ontvangen persoonlijk bericht over hun (opnieuw) ingeplande opname, onderzoek, behandeling of operatie. Onze artsen zijn op dit moment bezig om zorgvuldig te beoordelen welke uitgestelde zorg als eerste geboden moet en kan worden. 

 •   Lees meer

  Hiervoor maken we gebruik van de landelijke richtlijnen, maar de arts houdt ook rekening met individuele omstandigheden. Het inplannen van alle uitgestelde zorg blijft maatwerk, waarbij wij er alles aan doen om patiënten zo snel mogelijk de zorg te bieden die zij nodig hebben. Bent u in afwachting van een opname of afspraak en veranderen of verergeren uw klachten? Wacht dan niet en neem contact op met uw behandelend arts voor overleg.


  Uw bezoek

  Komt u naar het ziekenhuis, dan vragen wij u om de volgende maatregelen na te leven:

  - Kom precies op tijd: niet te vroeg maar ook niet te laat;
  - Kom alléén naar het ziekenhuis. Als het niet anders kan, mag er één begeleider mee;
  - Neem geen kinderen mee;
  - Desinfecteer uw handen bij aankomst en vertrek in het ziekenhuis;
  - Ga na uw operatie of onderzoek zo snel mogelijk naar huis;

  In het GHZ gelden verder de algemene hygiëneregels als handen desinfecteren, geen handen schudden en 1,5 meter afstand houden tenzij het voor het verlenen van zorg nodig is om dichter bij elkaar in de buurt te komen. 

  Belangrijk! Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vindt u op onze pagina over 'Veilig op bezoek'.

  Bekijk ook onze  voorlichtingsvideo over Veilige zorg in het GHZ.

Onze maatregelen

lift anderhalve meter

In het GHZ doen wij er alles aan om de best mogelijke zorg te bieden. Juist nu het coronavirus er is. De veiligheid van u en onze medewerkers is daarbij het allerbelangrijkste. Daarom hebben we ons ziekenhuis opnieuw ingericht. 

 •   Lees meer

  Al bij de hoofdentree worden bezoekers gevraagd naar eventuele klachten en de juiste route gewezen. Bij binnenkomst wordt u door onze medewerkers meteen gewezen op het desinfecteren van uw handen met de aanwezige desinfectiemiddelen. 

  Verder hebben we het GHZ zo ingericht dat patiënten en bezoekers op veilige afstand kunnen blijven van elkaar. Ook in de wachtkamers en liften wordt u aan deze afstand herinnerd.

  Patiënten met (verdenking op) corona blijven altijd gescheiden van andere patiënten.

arrow up Terug naar boven

Op bezoek in het GHZ

Het leveren van goede zorg is onze eerste prioriteit. Om patiënten en medewerkers te beschermen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19) ontvangen we zo min mogelijk bezoekers in het GHZ.

 •   Lees meer

  Dit betekent:

  - Opgenomen patiënten mogen maximaal één bezoeker per dag ontvangen;
  - Bezoektijden zijn aangepast naar 18.00 - 20.00 uur;
  - Patiënten op de SEH mogen maximaal één begeleider meenemen;
  - Patiënten op de polikliniek komen, als het kan, alleen naar de afspraak. Is begeleiding noodzakelijk, dan gaat de begeleider niet mee de spreekkamer in.

  Bezoekers met verkoudheidsklachten (zoals hoesten of kortademigheid), eventueel in combinatie met koorts (38 graden of hoger) worden nadrukkelijk verzocht het GHZ niet te bezoeken. 

  Belangrijk! Om patiënten met het coronavirus en patiënten zonder het coronavirus tegelijkertijd veilig te kunnen behandelen, screenen we patiënten en bezoekers op klachten voordat zij het ziekenhuis betreden. Wij vragen u 4 dagen voor uw afspraak een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst vindt u op onze pagina over 'Veilig op bezoek'.

  Vanwege besmettingsgevaar is er beperkt bezoek mogelijk op de speciale corona-afdelingen en Corona Intensive Care. In uitzonderlijke situaties, bijvoorbeeld bij kans op overlijden, kan een uitzondering worden gemaakt op de bezoekregeling. Dit gebeurt in overleg met de intensivist.

  Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen. Alleen zo kunnen wij u en onze medewekers beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Veelgestelde vragen 

Het Groene Hart Ziekenhuis heeft een lijst met veelgestelde vragen samengesteld. Staat uw vraag over het coronavirus hier niet bij? Dan is het ook mogelijk dat uw vraag bij de veelgestelde vragen van het RIVM staat. 

arrow up Terug naar boven

Corona afdelingen 

Corona verpleegafdeling

In het Groene Hart Ziekenhuis hebben we i.v.m. het virus nieuwe afdelingen geopend: de Corona Verdenkingsafdeling, Corona verpleegafdeling en de Corona Intensive Care. Ook is er een Nood HAP geopend waar mensen met luchtwegklachten, die mogelijk besmet zijn met het coronavirus, terecht kunnen. 

Update aantal corona patiënten

In onderstaand overzicht communiceren wij onze coronacijfers. Houd er rekening mee dat de genoemde cijfers een momentopname zijn en 5 minuten later al anders kunnen zijn. Met de 'hele periode' bedoelen wij de periode vanaf 6 maart, de datum waarop wij de eerste bewezen besmette coronapatiënt in ons ziekenhuis opnamen.

Laatste update: vrijdag 22 mei - 13:00 uur

 •    Overzicht

   

  Aantal coronapatiënten niet op de IC      5
  Aantal coronapatiënten op de IC      1
  Aantal opnames over de hele periode  192
  Aantal overleden patiënten over hele periode    29
  Aantal ontslagen over de hele periode  153

arrow up Terug naar boven

Corona Screener

Het Groene Hart Ziekenhuis en de Huisartsenpost Midden-Holland (HAP) zetten de Corona Screener in. De Corona Screener is bedoeld voor inwoners van Midden-Holland met klachten die mogelijk door het coronavirus (COVID-19) worden veroorzaakt.

Wilt u de Screener starten? Klik dan op onderstaande button. 
 

Button corona screener

arrow up Terug naar boven

Persvragen

Heeft u persvragen rondom het coronavirus, dan kunt u deze bij de afdeling Communicatie en Marketing neerleggen. U kunt uw persvragen per e-mail naar ons toesturen. 

Wij proberen uw vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden, maar gezien de drukte kan dit soms iets meer tijd in beslag nemen.

Hulp ondernemers

Wij hebben de afgelopen tijd veel mooie steunbetuigingen en presentjes ontvangen. Wij zijn iedereen hier heel dankbaar voor! 

Bent u ondernemer en wilt u onze zorgtoppers een hart onder de riem steken? Neem dan contact op met  communicatie@ghz.nl en wij zorgen graag dat het op de goede plek terecht komt. 

Vanwege de grote hoeveelheid enthousiaste reacties zou het kunnen dat u niet direct reactie van ons krijgt, maar alle aanmeldingen worden genoteerd. We komen er zo spoedig mogelijk op terug.

Samenwerking in de regio 

Het Groene Hart Ziekenhuis maakt onderdeel uit van het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) regio West. Dit bestaat uit de verschillende ziekenhuizen, ambulancezorg, huisartsen(posten), GGZ, VVT-instellingen en GHOR/GGD uit de regio West van Zuid-Holland. De regio omvat zowel Hollands-Midden als Haaglanden.

 •    Lees meer

  In het ROAZ maken aanbieders van acute zorg in regionaal verband afspraken over organisatie, samenwerking en verbetering van de acute zorg. Het LUMC is voorzitter van het ROAZ en daarmee verantwoordelijk voor de regionale coördinatie van de organisatie van de acute zorg en de afstemming met alle partners. Gedurende de huidige coronacrisis vindt dagelijks afstemming plaats tussen de voorzitter van de ROAZ en de twee Directeuren Publieke Gezondheid van Haaglanden en Hollands-Midden, die in deze crisis een bijzondere verantwoordelijkheid hebben gekregen van de minister van VWS voor de organisatie van de gezondheidszorg buiten de ziekenhuizen. Ook is er een periodiek overleg tussen partners uit de regio onderling: zoals bijvoorbeeld de ziekenhuizen met elkaar, of vvt-instellingen met elkaar, maar ook tussen regiopartners in de keten.

arrow up Terug naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.