Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Groene Hart Ziekenhuis sluit hybride OK aan op stroomnet

Op zaterdag 13 januari aanstaande wordt in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) de nieuwe hybride OK aangesloten op het stroomnet. Hierbij wordt in een deel van het gebouw de stroom tijdelijk afgesloten.

Op zaterdag 13 januari aanstaande wordt in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) de nieuwe hybride OK aangesloten op het stroomnet. Hierbij wordt in een deel van het gebouw de stroom tijdelijk afgesloten.

Alle maatregelen zijn genomen om de veiligheid van patiënten en medewerkers te garanderen. Dit betekent onder andere dat het ziekenhuis deze ochtend gesloten is voor nieuwe opnames of bevallingen. Een aantal afdelingen zal tijdelijk verhuizen en spoedpatiënten worden naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Er is extra personeel in het ziekenhuis aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De werkzaamheden starten rond 07.00 uur. We verwachten rond het middaguur klaar te zijn. Het bezoekuur kan vooralsnog gewoon doorgaan. 

Meer weten over onze nieuwe hybride OK? Alle informatie vindt u hier.

Veelgestelde vragen over de aanlsuiting

 • Wanneer gaat de stroom eraf?

  Op zaterdag 13 januari sluiten we de nieuwe hybride OK aan op het stroomnet. Voor de veiligheid halen we de stroom er 's ochtends tijdelijk af in een deel van ons ziekenhuis. We verwachten dat de werkzaamheden tot 12.00 uur ’s middags duren.

 • Waarom gaat de stroom eraf?

  We sluiten de hybride OK aan op het stroomnetwerk van GHZ. Om dit voor iedereen zo veilig mogelijk te doen, wordt de hoofdverdeler (een soort stoppenkast) tijdelijk uitgezet. Hierdoor ontstaat een tijdelijke stroomonderbreking. Dat is veiliger voor onze patiënten en medewerkers. Ook voorkomt het schade aan (medische) apparatuur.

 • Wat merken patiënten van de stroomonderbreking?

  Tijdens de stroomonderbreking is het op sommige plekken in het ziekenhuis donker en werken de liften niet. Ook verhuist een aantal afdelingen tijdelijk naar een andere plek in het ziekenhuis. Spoedpatiënten brengen we naar omliggende ziekenhuizen. Er zijn extra medewerkers aanwezig om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Alle maatregelen zijn genomen om de veiligheid van patiënten en medewerkers te garanderen.

 • Kunnen patiënten de liften gebruiken tijdens de stroomonderbreking?

  Nee, de liften zijn in sommige delen van het ziekenhuis buiten gebruik tijdens de stroomonderbreking.

 • Hoelang duurt de stroomonderbreking?

  De werkzaamheden beginnen op zaterdag 13 januari om 07.00 uur en we verwachten dat de werkzaamheden rond 12.00 uur ’s middags klaar zijn.

 • Zijn patiënten in het ziekenhuis veilig tijdens de stroomonderbreking?

  Absoluut. Alle maatregelen zijn genomen om de veiligheid van patiënten en medewerkers te garanderen.

 • Gaat het bezoekuur ’s middags door?

  Ja, u mag patiënten in het ziekenhuis bezoeken tijdens het reguliere bezoekuur op zaterdagmiddag. Mocht dit toch veranderen, dan vermelden we dit zaterdag op onze sociale media.

 • Kan ik bevallen in het GHZ op zaterdag 13 januari?

  Helaas kunt u op zaterdagochtend 13 januari niet in het GHZ bevallen. Het ziekenhuis is deze ochtend gesloten voor nieuwe opnames of bevallingen. In overleg met de gynaecologie verwijzen we u door naar omliggende ziekenhuizen. Alle verloskundigenpraktijken in de omgeving zijn op de hoogte.

 • Is het veilig om (tijdelijk) de stroom te onderbreken?

  Zeker. Het is veiliger om de stroom er tijdelijk af te halen, dan om het niet te doen. Zo zorgen we dat de aansluiting van de nieuwe OK veilig verloopt voor zowel patiënten als medewerkers. En we voorkomen schade aan (medische) apparatuur.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen