Mijn Groene Hart Ziekenhuis

Hier vindt u uw
patiëntenportaal

Nieuwe heup in één dag

Heb je last van je heup? Dat komt vaak voor, maar is wel heel vervelend. Het beperkt je bij het lopen en ook een balletje spelen op het voetbalveld of de tennisbaan wordt steeds minder prettig. In het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) kunnen artsen nu een nieuwe heup plaatsen in de dagbehandeling.

Daarnaast zijn de wachtlijsten, die door de coronaperiode waren ontstaan, inmiddels een stuk korter. Je kunt binnen een week op de polikliniek Orthopedie terecht.

Bij het ouder worden vermindert de kwaliteit van het kraakbeen in het heupgewricht. We spreken dan van slijtage, ook wel 'een versleten heup' genoemd. Je krijgt pijn in de lies, de bilstreek en soms trekt de pijn zelfs door naar het bovenbeen. Ook wordt het gewricht steeds stijver. Wanneer medicijnen en fysiotherapie niet meer helpen, is een nieuwe heup in veel gevallen de oplossing.

Normaalgesproken verblijf je voor deze operatie één of twee nachten in het ziekenhuis, maar het GHZ biedt nu ook een heupoperatie in één dag. Met deze nieuwe methode word je ‘s ochtends geopereerd en kun je ’s middags al naar huis. Zo ben je sneller op de been (en de tennisbaan).

Heb je interesse? Bekijk de nieuwe heup behandelingspagina en overleg met je huisarts.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.7

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen