Marion geeft concreet advies aan het ziekenhuis

Door Marion Laros-Reverda

De afgelopen drie dagen in Kitgum waren belangrijk voor mij. Ik heb het ziekenhuis advies kunnen geven en daar hebben ze concreet iets aan gehad. 

Flesjes desinfecterende handgel
Er was dinsdag geen water op de operatiekamer. In eerste instantie konden de operaties niet doorgaan. Ik had een oplossing vanuit Nederland aangedragen. Namelijk flesjes desinfecterende handgel. Vervolgens werd toch besloten om de operaties door te laten gaan. Op deze dag zijn er in het totaal 19 mensen geopereerd.

Meisjeshuis in Zuid-Soedan
Mijn laatste bezoek is aan het meisjeshuis in Zuid-Soedan. In dit huis worden meisjes opgevangen die vervelende ervaringen hebben meegemaakt.

Mooie resultaten 
Ik ben terugkijkend - op de afgelopen periode - blij met de behaalde resultaten. Bij mijn afscheid gaven de artsen aan blij te zijn met de veranderingen. Daarnaast merkte de artsen dat de verpleegkundigen veel meer betrokken zijn bij hun werkzaamheden.

A.s. vrijdag vlieg ik na een bijzondere maand weer terug naar Amsterdam.

Door Marion Laros-Reverda ―
Verhalen uit het GHZ
Marion Laros-Reverda

Marion Laros is operatieassistent chirurgie in het Groene Hart Ziekenhuis en gaat mensen opleiden in Oeganda. Voor een arts is een operatieassistent feitelijk onmisbaar, want dan kan hij veel efficiënter opereren en meer mensen helpen. In Oeganda werkt dr. Julius alleen, daar gaat Marion verandering in brengen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.6

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 450 beoordelingen