Mijn GHZ

Hier vindt u uw
patientendossier

Dress Red Day

Vandaag is het #DressRedDay! Deze dag staat in het teken van het vrouwenhart. Anita draagt een rode trui om hierbij stil te staan. Onderzoek naar hartproblemen wordt voor het merendeel nog bij mannen gedaan, terwijl steeds meer blijkt dat het vrouwenhart anders reageert. Hart- en vaatziekten bij vrouwen worden daardoor nog te vaak over het hoofd gezien. Anita vertelt over haar ervaring.

‘’Het begon in de zomer van 2019 met een drukkend gevoel op de borst, duizeligheid en vermoeidheid en in 2020 werd ik onderweg naar huis niet goed. Artsen zagen steeds wel dat ik last had van een trage hartslag, maar na een uurtje herstelde ik weer. Verder zagen de artsen niets in de bloedonderzoeken. Helaas is er nu in 2022 nog steeds geen duidelijke oorzaak van mijn klachten.’’ Toch wil Anita meegeven om klachten altijd serieus te nemen en ook bij twijfel of vage klachten actie te ondernemen: ‘’Aandacht besteden aan hartklachten op dagen als Dress Red Day kunnen vrouwen helpen om toch die afspraak te maken. Ook al waren mijn klachten soms vaag, er is keer op keer serieus onderzoek gedaan.’’

Inmiddels heeft Anita moeten leren aanpassen. Veel dingen kosten haar energie: “Mijn werk heb ik moeten aanpassen. Ik ben naar een administratieve functie binnen de apotheek gegaan, zodat ik geen weekend, avond of bereikbaarheidsdiensten meer heb”. Toch is Anita dankbaar dat haar collega’s en teamleidster haar de ruimte hebben gegeven om aan haar herstel te werken en dat ze zo uiteindelijk op de juiste werkplek terecht is gekomen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om jouw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Deze cookies kun je niet uitzetten. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Deze cookies van derden kun je wel uitzetten. Klik op "Akkoord" als je akkoord gaat met dit gebruik van cookies, klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

8.5

Beoordeling op Zorgkaart Nederland
op basis van 400 beoordelingen