- AVM embolisatie
- DSA met eventueel dotter of stent plaatsen
- Embolisatie myomen (vleesbomen) in de baarmoeder (uterusembolisatie)
- Flebografie met embolisatie
- Flebografie met embolisatie van spataderen in de onderbuik
- PICC-lijn plaatsen
- Prostaatembolisatie
- Tesiocatheter plaatsen
- TIPS-procedure
- Trombolyse met Urokinase
Contact opnemen?
Wij helpen u graag verder. Neem telefonisch contact met ons op of stel gemakkelijk online uw vraag (alleen voor niet-medische vragen).
De behandelingen
Deze minimaal invasieve (minimaal ingrijpend) behandelingen worden met behulp van beeldvorming (echo, röntgen, CT of MRI) uitgevoerd en plaatselijke verdoving is voldoende. In sommige gevallen is sedatie of narcose gewenst. De kans op complicaties als infecties of nabloedingen is relatief klein en het herstel is over het algemeen kort. Het verblijf in een ziekenhuis beperkt zich meestal van enkele uren tot een dagopname.
-
Behandelingen in het bloedvat
-
Behandelingen buiten het bloedvat
- Drainage
- Dubbele J-stent plaatsen
- Galwegprocedure (PTC)
- Nefrostomie
- PRG sonde plaatsen
- Scleroseren
Interventieradiologie onder sedatie
De mogelijkheid bestaat om een procedure onder sedatie uit te voeren. Sedatie betekent letterlijk het verlagen van het bewustzijn van een patiënt. Uw bewustzijn wordt verlaagd zoals in een oppervlakkige slaap. Dit gebeurt door toediening van geneesmiddelen via een infuusnaaldje in een ader van uw arm of hand.
Informeer bij uw behandelend arts voor verdere informatie en mogelijkheden.
De sedatie wordt uitgevoerd door een sedatiepraktijkspecialist. Dit is een speciaal daarvoor opgeleide anesthesiemedewerker.
Uw behandelteam
Een ervaren en betrokken team van interventieradiologen en interventielaboranten is werkzaam in het Groene Hart Ziekenhuis Gouda onder leiding van Prof. dr. P.M.T. Pattynama. In een moderne angiokamer worden de behandelingen uitgevoerd. Voor spoedeisende behandelingen zijn wij 24/7 beschikbaar.
Voor een mogelijk consult beschikken wij over een spreekkamer waar in alle rust het gesprek kan plaats vinden.
Om de juiste medische zorg te kunnen bieden is een samenwerking tussen huisartsen en specialisten van essentieel belang. Met regelmaat vinden er besprekingen plaats voor de juiste behandeling.