Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

Echo spreekuur

Een echoscopie (echo) wordt veel toegepast bij zwangerschappen maar ook om gynaecologische problemen op te sporen. Een echoscopie is het maken van inwendige beelden door middel van speciale geluidsgolven; dit heet ultrageluid. Het menselijk oor kan dit geluid niet horen. Inwendige organen weerkaatsen dit geluid. Het terugkerende geluid (de echo) wordt door apparatuur ontvangen en elektronisch verwerkt tot een afbeelding. Een echoscopie kan uitwendig via de buik of inwendig via de vagina worden gedaan (vaginale echoscopie).

Als u zwanger bent krijgt u een echo om de juiste zwangerschapsduur te bepalen en om de groei en ontwikkeling van uw kindje te controleren. Ook kunnen we met een echo tijdig meerlingzwangerschappen herkennen en sommige (maar lang niet alle) aangeboren afwijkingen opsporen.

Om een beeld te krijgen of er sprake is van een gynaecologische afwijking of bij onderzoek naar onvruchtbaarheid, kan ook een echo gemaakt worden. Als een gewone echo geen duidelijk beeld van de baarmoederholte geeft kan een waterecho (SIS) worden gemaakt. Bijvoorbeeld in het geval van abnormaal bloedverlies, bij vruchtbaarheidsproblemen en of bij onderzoek naar de oorzaak van herhaalde miskramen.

Gerelateerde specialismen

Alle specialismen >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.