Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

GezinSuites

Logo _Gezin Suites _minderwit

Op Locatie Gouda heeft het Groene Hart Ziekenhuis een Vrouw Kind Centrum. U vindt dit Vrouw Kind Centrum via de route verpleegafdeling C4.

In de GezinSuites van dit Vrouw Kind Centrum werken de specialismen Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Verloskunde nauw samen om hoogkwalitatieve zorg te geven aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeborenen, kinderen én hun ouders. Samenzijn van geliefden en gezinsgerichte zorg staat hierbij centraal. Tijdens het zorgproces is de hulpverlener in deze GezinSuite 'te gast' bij de patiënt. Het ziekenhuis heeft maar liefst 22 sfeervolle GezinSuites, voorzien van eigen sanitair.

Informatiefilm GezinSuites

In ons ziekenhuis hebben we geen aparte verloskamers, kraamafdelingen en neonatologie met couveuses meer, maar huiselijke Suites. In deze GezinSuites bieden we, indien nodig, zorg aan zowel de vrouw als het kind. Het voordeel hiervan is dat de patiënt van binnenkomst tot vertrek meestal op één kamer kan blijven en dat men een beperkt aantal gezichten aan het bed ziet. Zelfs als het kind in de couveuse moet, worden moeder en kind niet gescheiden. Uiteraard kan ook de partner in de GezinSuite overnachten. Alleen bij extreme drukte komt het voor dat twee pasgeborenen of twee zwangeren (die nog niet aan het bevallen zijn) samen op een GezinSuite verblijven. Wij hanteren in de GezinSuites geen vaste bezoektijden. Het aantal bezoekers is vrij en de partner mag 24 uur per dag blijven. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene op bezoek komen. Vanzelfsprekend verzoeken we iedereen rekening te houden met de geadviseerde rust van het gezin en de andere patiënten op de afdeling. Dit concept geeft rust voor de baby en de ouders. Het is uniek is in Nederland.

Samenwerking met verloskundigen

Dankzij de samenwerking met In Zwang en Promessa, bevallen vrouwen in het GHZ nu al onder begeleiding van de eigen verloskundige of, bij een medische indicatie, de verloskundige van het ziekenhuis of gynaecoloog.

Aanmelden voor een bevalling

U hoeft zich niet in te schrijven voor een bevalling in een ziekenhuis. Ook bij de GezinSuites van het Groene Hart Ziekenhuis is dat niet van toepassing. U bent altijd van harte welkom! Het is wel handig (maar niet verplicht) om uw gegevens vast van tevoren te laten registreren, dat kan in de Centrale Hal op locatie Gouda.

Bezoek ook onze voorlichtingsavond Bevallen in het GHZ

Bereikbaarheid en parkeren GezinSuites

In onderstaande tabel informatie over welke ingang en parkeergarage u kunt gebruiken om ons te bereiken:

dag tijd parkeren ingang
ma/vrij 06.30 - 21.00 P1/P2 Hoofdingang
ma/vrij 21.00 - 06.30 P3 Nachtingang
weekend* 09.00 - 21.00 P1/P2 Hoofdingang
weekend* 21.00 - 09.00 P3 Nachtingang

 * Op feestdagen gelden de weekendopeningstijden. Volg in het ziekenhuis de routebordjes C4/Vrouw Kind Centrum, of zie Onze locatie voor een routekaartje naar de GezinSuites.

Bij spoed kunt u 24 uur per dag gebruik maken van de hoofdingang. Bij de deur links van de draaideur zit een bel met intercom, waar u zich kunt melden.

Voor acute verloskunde of dringende hulp aan zwangeren buiten kantoortijden belt u het Vrouw Kind Centrum 0182-505400.

Kwaliteit

Het GHZ heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan goede moeder/kind zorg. Zo zijn we in het bezit van het borstvoedingscertificaat en de Bronzen Smiley van de Stichting Kind en Ziekenhuis. Smileys worden toegekend door de Stichting Kind en Ziekenhuis aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden in de zorg aan kind en ouders.

Onze specialisten

Specialisten en behandelteam >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.