Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

Reumatologie

Reumatologie is het specialisme dat zich bezighoudt met het onderzoek en de behandeling van alle vormen van reuma. Reuma is een verzamelnaam voor alle aandoeningen aan het bewegingsapparaat (botten, spieren, pezen en gewrichten) die niet zijn veroorzaakt door een ongeval. Er zijn veel verschillende vormen van reuma:

  • Ontstekingsreuma: reumatoïde artritis (gewrichtsontsteking) en bindweefsel- of systeemziekten (naast gewrichtsontstekingen ook ontstekingen van ogen, bloedvaten, huid en interne organen)
  • Artrose (gewrichtsslijtage)
  • Weke delen-reuma (fybromyalgie, aandoeningen van pezen, peesaanhechtingen, banden, slijmbeurzen en spieren)
  • Ziekte van Bechterew (Axiale spondyloartritis)

Daarom Reumatologie in het Groene Hart Ziekenhuis

  • In het Groene Hart Ziekenhuis kunt u terecht voor de behandeling van alle vormen van reuma.
  • De wachttijd is kort, dus u kunt altijd snel terecht wanneer u bent doorverwezen door uw huisarts of specialist naar Reumatologie.
  • De reumatoloog werkt nauw samen met een reaumaverpleegkundige. Deze speciaal opgeleide verpleegkundige heeft meer tijd voor u dan een specialist en kan u verder helpen in de begeleiding nadat de diagnose reuma is gesteld.
  • Er zijn spreekuren van de Reumatologie op alle regiolocaties van het Groene Hart Ziekenhuis. Zo is uw zorg dicht bij huis.

Afspraak maken

Als u bent doorverwezen door uw huisarts of specialist, kunt u een afspraak maken in ons ziekenhuis. U kunt hiervoor contact opnemen met de polikliniek Reumatologie in Gouda of één van de regiolocaties in Zuidplas of Schoonhoven.

Reumazorg in beeld

Renate Visser, vrijwilliger van de Reumavereniging heeft verschillende zorgverleners van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda geïnterviewd. Maak eerst kennis met Renate en bekijk de interviews over reumazorg met onze reumatoloog, reumaverpleegkundige, orthopeed, apotheker en fysiotherapeut.

Ga naar de pagina met alle interviews door Renate

of bekijk de interviews via YouTube:

 

Onze specialisten

Specialisten en behandelteam >

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.