De hoofdpijnpoli valt onder het specialisme Neurologie. Elke maandagmiddag is er een speciaal spreekuur. Als u een afspraak maakt bij de hoofdpijnpoli, krijgt u een aantal vragenlijsten en een hoofdpijndagboek opgestuurd. Hierin staan vragen als hoe vaak u last heeft van hoofdpijn, in hoeverre het u in uw dagelijkse bezigheden belemmert en welk cijfer u de intensiteit van uw hoofdpijn op bepaalde dagen geeft. Met deze antwoorden geeft u onze specialisten meer inzicht in uw situatie. Het is belangrijk dat u de vragenlijsten voorafgaand aan uw afspraak opstuurt en het ingevulde hoofdpijndagboek meeneemt naar uw afspraak.
Uw eerste afspraak is bij de hoofdpijnverpleegkundige, daarna spreekt u de neuroloog. De neuroloog voert een neurologisch onderzoek bij u uit en bespreekt de mogelijkheden die er zijn om uw hoofdpijn te behandelen. Aan het eind van de behandelperiode vindt nog een evaluerend gesprek plaats bij de hoofdpijnverpleegkundige.
Het team van de hoofdpijnpoli bestaat uit een neuroloog, een hoofdpijnverpleegkundige, een revalidatie-arts/manueel-geneeskundige en een medisch psycholoog. Doordat elke week overleg tussen hen plaatsvindt, kunnen we u sneller en efficiënter helpen. Onze hoofdpijnpoli maakt deel uit van een netwerk van hoofdpijncentra in Nederland.
Doorverwijzing
Als blijkt dat er sprake is van chronische dagelijkse hoofdpijn kunt u doorverwezen worden naar de revalidatiearts/manueel-geneeskundige. We maken voor u een afspraak.
U kunt ook naar een medisch psycholoog doorverwezen worden, als blijkt dat u advies nodig heeft hoe u met de hoofdpijn om moet gaan of als er een andere psychologisch probleem is. U krijgt in dat geval een speciaal vragenformulier mee naar huis.
Hoofdpijnpoli voor kinderen
Er is ook een hoofdpijnpoli voor kinderen op de polikliniek Kindergeneeskunde. Daar worden kinderen met hoofdpijn op een gezamenlijk spreekuur gezien door zowel de neuroloog als de kinderarts.