De traumachirurg
Een traumachirurg kan op verschillende plekken werkzaam zijn. De opvang, diagnose en behandeling van de patiënt gebeurt op de spoedeisende hulp, de traumachirurg is daarvoor medisch verantwoordelijk. Afhankelijk van het opgelopen letsel vindt verdere behandeling plaats, bijvoorbeeld het opereren van een botbreuk.
Gipskamer
Naast de spoedeisende hulp en de operatiekamer werkt de traumachirurg op de polikliniek en op de gipskamer. Op de gipskamer werken de gipsverbandmeesters. Een gipsverbandmeester is een verpleegkundige of fysiotherapeut die na het behalen van zijn of haar diploma de tweejarige vervolgopleiding heeft gehaald tot gipsverbandmeester. Zij behandelen patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Vaak zijn dit botbreuken, soms wonden.
Osteoporose
Als u iets breekt en 50 jaar of ouder bent, dan kan u worden aangeraden te onderzoeken of osteoporose daarvan de oorzaak is. Bij osteoporose is het evenwicht tussen botaanmaak en botafbraak verstoord. Op een gegeven moment is het bot niet meer in staat de normale belasting op te vangen. Zo ontstaan botbreuken. Door een botdichtheidsonderzoek, de Dexascan, kun je osteoporose aantonen of uitsluiten. Osteoporose kan goed behandeld worden. De osteoporosepoli is erop gericht om snel een diagnose te stellen, u te informeren en te behandelen. Hier vindt u meer informatie over de osteoporosepoli.
Geneeskundige verklaring
Heeft u een geneeskundige verklaring nodig? Lees meer over het aanvragen van een geneeskundige verklaring.