Ik wil gebruikmaken van:

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook  informatie over het HIP.

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.
Op onze website vindt u ook informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van Babybeeld gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan.
Op onze website vindt u ook informatie over Babybeeld

Om gebruik te maken van 'Mijn GHZ vragen' wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze website vindt u ook informatie over Mijn GHZ vragen. 

Behandelteam

 

Oogartsen

Optometristen

Een optometrist houdt zich bezig met regulier oogonderzoek o.a. voor het aanmeten van brillen en contactlenzen. Daarnaast ondersteunen zij de oogarts en verrichten zij een belangrijk deel van het vooronderzoek. Soms voeren zij een zelfstandig spreekuur met halfjaarlijkse controles voor bijvoorbeeld glaucoom en doen zij zelfstandig de postoperatieve controles na een dag.

Technisch oogheelkundig assistenten

Een technisch oogheelkundig assistent houdt zich bezig met het vooronderzoek bij een oogheelkundige controle. Tevens voeren zij bepaalde onderzoeken uit zoals een gezichtsveldonderzoek of helpen bijvoorbeeld bij een fluorescentieangiografie.

Orthoptisten

De orthoptist wordt ingeschakeld als er iets mankeert aan het gezichtsvermogen op kinderleeftijd, de samenwerking tussen de ogen, de oogstand of de oogspieren. U kunt hierbij denken aan stoornissen als scheelzien, dubbelzien en het luie oog. Een goede samenwerking tussen de ogen is de basis voor een rechte oogstand. Door een rechte oogstand kunnen beide ogen zich zo goed mogelijk ontwikkelen. De orthoptist onderzoekt de samenwerking tussen de ogen, de oogspieren en stoornissen in de ontwikkeling van het gezichtsvermogen. Hierna wordt de diagnose gesteld en een behandelplan gemaakt. Dit kan zijn het voorschrijven van een bril, oogspieroefeningen, het afplakken van een oog of scheelzien-operaties. Patiënten worden doorverwezen naar de afdeling Orthoptie door huisartsen, consultatiebureau artsen, oogartsen en neurologen. De orthoptisten van het Groene Hart Ziekenhuis voeren zelfstandig spreekuur. Naast orthoptisch onderzoek kijkt de oogarts of er geen andere afwijkingen van het oog zijn.

Gerelateerde
links

Deze website maakt gebruik van cookies.  Lees meer informatie over cookies en hoe u deze uit kunt zetten.