Ik wil gebruikmaken van:

Om van het GHZNetwerk gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen.Op onze website vindt u ook  informatie over inloggen op het GHZNetwerk.

Om van het Huisartsen Informatie Portaal gebruik te kunnen maken, wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar deze omgeving te gaan. Op onze verwijzerswebsite vindt u ook  informatie over het HIP.

Om gebruik te maken van onze sollicitatiewebsite wordt u naar een andere omgeving doorverwezen; klik op inloggen om direct naar de sollicitatie-omgeving te gaan. Op onze werkenbijghz.nl website vindt u ook informatie over de sollicitatieprocedure bij het GHZ. 

 

Bereikbaarheid en parkeren vragen

 • Waar kan ik mijn fiets parkeren?

  In de nieuwe ondergrondse fietsenstalling kunt u uw fiets overdekt stallen. Deze fietsenstalling is vanaf het fietspad aan de Bleulandweg te bereiken. De ondergrondse stalling is toegankelijk via een geleidelijk aflopende trap met daarnaast een wielgoot.

  De fietsenstalling wordt bij de Bleulandweg aangegeven met een oranje bord. Na het stallen van de fiets verlaat u de fietsenstalling aan de andere zijde. U komt dan via een trap op het terrein voor de hoofdingang. Aan de achterzijde van ons ziekenhuis bevindt zich, naast parkeergarage P2, nog een overdekte fietsenstalling waar u gebruikt van kunt maken.

  U kunt uw fiets niet voor de hoofdingang op het terrein zetten, dit hindert de voetgangers en rolstoelgebruikers die de hoofdingang willen gebruiken en chauffeurs die gebruik willen maken van de haal- en brengzone. Mindervaliden en patiënten of bezoekers met bakfietsen, brommers/scooters en scootmobielen kunnen deze op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen stallen.

   Fietsenstalling

  Fietsenstalling_binnen

   

   

 • Hoe kom ik met openbaar vervoer naar het ziekenhuis?

  Het Groene Hart Ziekenhuis is met het openbaar vervoer goed bereikbaar.  Op onze  homepage  vindt u bij elke locatie een aantal icoontjes, onder andere voor het plannen van uw route met het openbaar vervoer. Klik op dit icoontje, Icoon _ov _25x 23 en vul uw gegevens in. U krijgt dan via de OV-planner een reisadvies.

  Vanaf station Gouda kunt u met de bus naar het ziekenhuis (zie het advies van de OV-planner), maar u kunt ook lopen naar de Bleulandlocatie (ongeveer 10 minuten) of de Jozeflocatie (ongeveer 15 minuten lopen).

 • Hoe kan ik een parkeerboete voorkomen?

  Het terrein van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) valt onder de Wegenverkeerswet. Daarom controleren politie en stadstoezicht op naleving van de regels. Graag waarschuwen we iedereen om de auto's en motoren op de juiste manier en op de juiste plaatsen te parkeren. Uw auto mag zonder geldige mindervaliden-parkeerkaart niet op een parkeerplaats voor mindervaliden staan, ook niet heel even. Overtreden van de parkeerregels is strafbaar en kan leiden tot een bekeuring, variërend van € 90,- tot € 390,-. Deze kan niet bij het GHZ worden geclaimd.

  U kunt tegen de bekeuring bezwaar aantekenen bij de instantie die deze naheffing (bekeuring) heeft opgelegd. Het adres om bezwaar te maken vindt u op de naheffing/bekeuring.

  Alleen met een officiële ontheffing (parkeerkaart voor mindervaliden) kunt u parkeren op de parkeerplekken voor mindervaliden, dus niet als u voor uw bezoek aan het ziekenhuis (tijdelijk) gebruik maakt van een rolstoel.

 • Waar bevindt zich de haal- en brengzone op locatie Gouda?

  De toerit vanaf de Bleulandweg leidt u naar de hoofdingang, via de tweede slagboom rijdt u langs hoofdingang en de haal- en brengzone om iemand af te zetten of op te halen. Hier bevinden zich ook een aantal gereserveerde plaatsen voor mindervaliden. Een tweede haal- en brengzone (kiss & ride) bevindt zich naast de SpoedEisende Hulp (SEH). Tot twintig minuten kunt u vrij uitrijden.

  Voor informatie over parkeren bij onze andere locaties kunt u kijken op www.ghz.nl/zuidplas  en www.ghz.nl/schoonhoven

 • Wat is de hoogte van de parkeergarage?

  De maximale hoogte van parkeergarage P2 is 1.95 meter en van parkeergarage P3 1.90 meter. Buiten bij parkeergarage P2 vindt u een aantal parkeervakken voor auto's of busjes die niet in de parkeergarage passen.

 • Wat is de maximale parkeertijd?

  Aan het parkeren bij het Groene Hart Ziekenhuis is geen maximale tijd gebonden.

 • Wat zijn de parkeerkosten?

  Op onze website vindt u alle informatie over de parkeerkosten bij onze Locatie Gouda.

  Voor informatie over parkeren bij onze andere locaties kunt u kijken op www.ghz.nl/zuidplas  en www.ghz.nl/schoonhoven.

 • Waar bevinden zich de parkeerautomaten?

  De betaalautomaten voor het parkeren op locatie Gouda bevinden zich buiten naast de centrale hal van het ziekenhuis en in de parkeergarages P2 en P3.

  Voor informatie over parkeren op onze andere locaties kunt u kijken op www.ghz.nl/zuidplas  en www.ghz.nl/schoonhoven.

 • Is er een speciale dagkaart om te parkeren?

  Er is geen speciale dagkaart. Wanneer u het Groene Hart Ziekenhuis locatie Gouda verlaat, gaat u met het parkeerkaartje naar één van de betaalautomaten. Het maximaal dagtarief voor niet-patiënten is € 10,50 en het maximaal dagtarief voor patiënten is € 5,00. Op onze website vindt u alle informatie over de parkeerkosten.

 • Wanneer krijg ik korting op een parkeerkaartje?

  Korting op het parkeertarief
  Wanneer u als patiënt lang in het GHZ moet verblijven, kunt u aanspraak maken op een speciale parkeerkaart die korting geeft op het parkeertarief. Deze kaart ontvangt u dan bij de balie van de polikliniek of op uw verpleegafdeling en zorgt ervoor dat het maximale parkeertarief op dat moment teruggebracht wordt naar respectievelijk € 2,00 of € 5,00 (*). U kunt met deze kaart rechtstreeks naar de parkeerautomaat gaan en daar het gereduceerde tarief betalen. Het kaartje dat u getrokken heeft bij inrijden, is dan niet meer nodig.

  (*)
  • Patienten die voor behandeling langer dan vier uur in het GHZ moeten zijn, hebben recht op het parkeertarief van € 5,00.
  • Patienten waarbij het poliklinische spreekuur, onderzoek of de behandeling meer dan 60 minuten uitloopt, hebben recht op het parkeertarief van € 2,00.

 • Waar zijn de dichtstbijzijnde parkeerplaatsen?

  De dichtstbijzijnde parkeerplaatsen bij de hoofdingang op locatie Gouda bevinden zich op parkeerterrein P1. Mocht dit vol zijn, dan kunt u parkeren in een van onze parkeergarages P2 en P3. Bent u slecht ter been dan kunt u gebruikmaken van onze gratis pendelservice tussen P2, P3 en de hoofd- en nachtingang. Deze pendelservice rijdt op werkdagen continu rond.

  Voor informatie over parkeren bij onze andere locaties kunt u kijken op www.ghz.nl/zuidplas  en www.ghz.nl/schoonhoven.

 • Wat zijn de bezoektijden van het Groene Hart Ziekenhuis?

  Onze verpleegafdelingen vindt u op locatie Gouda, Bleulandweg 10, telefoonnummer (0182) 505050. Vanaf 1 juni 2017 bent u op bijna alle verpleegafdelingen* welkom tussen 13.30 uur en 20.00 uur. 


  * Uitzondering:

  • Bij het (Kinder)Dagbehandelcentrum is geen bezoek mogelijk
  • Bezoektijden van de Intensive Care (verpleegafdeling C2) dagelijks van 11.00 uur -13.00 uur en 16.00 uur -20.00 uur
  • Bij het Vrouw-Kindcentrum is bezoek de hele dag welkom

  Kijk op onze website voor meer informatie over de bezoektijden.

 • Waar zijn de locaties van het Groene Hart Ziekenhuis?

  De vestigingen van het Groene Hart Ziekenhuis kunt u vinden bij de informatie over  onze locaties op de website. Hier kunt u uw route plannen, parkeerinformatie of contactinformatie vinden. 

 • Welke afslag moet ik nemen vanaf de snelweg voor locatie Gouda?

  Wanneer u met de auto vanaf de snelweg (A12/A20) komt, is de route naar het ziekenhuis goed aangegeven met borden.

  Voor informatie over routes naar onze andere locaties kunt u kijken op www.ghz.nl/zuidplas  en www.ghz.nl/schoonhoven.

 • Wat is de afstand naar de trein, het centrum en de supermarkt?

  De afstand vanaf het Groene Hart Ziekenhuis locatie Gouda naar het centrum is ongeveer 1,8 km. Daar bevinden zich ook supermarkten. Naar het station is het zo'n 550 meter.

 • Hoe kan ik het centrum van Gouda bereiken?

  Het Groene Hart Ziekenhuis ligt nabij het centrum van Gouda. U kunt het centrum goed bereiken met het openbaar vervoer, de fiets, auto of te voet. Kijk hiervoor op de  homepage en klik bij route en contact op het trein-icoontje.

 • Wat zijn de openingstijden van de hoofdingang?

  De openingstijden van de hoofdingang zijn van maandag tot en met vrijdag van 06:30 tot 21:00 uur. In het weekend en op feestdagen is de hoofdingang vanaf van 09:00 tot 21:00 uur open. Na 21.00 uur kunt u uitsluitend gebruikmaken van de nachtingang. Volg hiervoor de route naar de SEH (route 46).

 • Kan ik via de hoofdingang alle poliklinieken en afdelingen bereiken?

  Met de nieuwbouw is een nieuwe hoofdingang gerealiseerd. De ligging van de nieuwe hoofdingang en de daarachter gelegen centrale hal is zo gekozen dat alle poliklinieken en afdelingen eenvoudig te bereiken zijn, zowel die in de bestaande bouw als in de nieuwbouw.

 • Waar vind ik de locatie van een polikliniek/verpleegafdeling?

  De locatie van een polikliniek of verpleegafdeling kunt u vinden op onze website. Het routenummer en een plattegrond vindt u bij het betreffende specialisme op deze site (kijk bij alle specialismen  op onze website). De plattegrond kunt u uitprinten. Ook vindt u het routenummer op de indexborden bij de ingangen van Locatie Gouda.

  Als u de weg niet weet in het ziekenhuis, vraag dan gerust de weg aan één van onze gastvrouwen en -heren. Zij kunnen u ook begeleiden naar de polikliniek of afdeling. U kunt gratis begeleiding aanvragen  via de website.

 • Waar vind ik de Huisartsenpost Midden Holland (HAP)?

  De Huisartsenpost (HAP) vindt u naast de SpoedEisende Hulp (SEH).  Kijk op de  website van de Huisartsenpost voor meer informatie over telefoonnummer en openingstijden.

 • Waar bevindt zich het restaurant?

  Op locatie Gouda loopt u voor het Green Café vanuit de centrale hal rechtdoor de gang in. Het restaurant vindt u dan aan uw linkerhand (volg routeaanwijzing mes/vork). Het Groene Hart café bevindt zich nabij de SEH, volg route 45.

 • Waar kan ik bloed laten prikken?

  Op locatie Gouda kunt u van maandag tot en met vrijdag van 07:30 tot 17:15 uur bloed laten prikken op de afdeling bloedafname. U vindt deze direct naast de hoofdingang (route 27). Ook op onze locaties Bodegraven, Zuidplas en Schoonhoven kunt u bloed laten prikken. Kijk voor alle openingstijden en adresgegevens bij Bloedafnamelocaties op onze website.

  Op bovengenoemde pagina vindt u ook een overzicht van de bloedafnamelocaties van Het Groene Hart Diagnostisch Centrum (het GHDC) en de openingstijd. Het GHDC is voortgekomen uit de samenvoeging van het Huisartsenlaboratorium Gouda (HAG) en de Trombosedienst Gouda. Het Groene Hart Diagnostisch Centrum is verbonden met het Groene Hart Ziekenhuis.

 • Waar is de afdeling van mijn opname?

  De afdeling waar uw opname plaatsvindt, is afhankelijk van het specialisme waar u behandeld wordt (zie ook  alle specialismen  op onze website). U kunt zich op de dag van opname melden bij de receptie in de centrale hal van Locatie Gouda.

 • Waar kan ik (mindervaliden) toiletten vinden?

  De (mindervaliden) toiletten zijn te vinden op alle afdelingen in het Groene Hart Ziekenhuis. Vraag gerust de weg naar de toiletten aan één van onze gastvrouwen- of heren in de centrale hal.

 • Waar bevindt zich de hoofdingang?

  U vindt  hier een plattegrond met daarop de hoofdingang van het Groene Hart Ziekenhuis.

 • Wat zijn de openingstijden van de poliklinische apotheek?

  In de centrale hal van locatie Gouda is de Poliklinische Apotheek gevestigd waar u terecht kan tussen 08:00 uur en 17:30 uur. De meeste medicijnen kunt u hier direct afhalen (route 10). U kunt tijdens kantooruren ook bij uw eigen apotheek terecht. Daarbuiten kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Dienstapotheek Midden Holland (DAM), nabij ingang SEH (route 46). Deze is geopend tussen 17:30 uur en 08:00 uur en in de weekenden.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij?

Stel ons dan een vraag via het vragenformulier. 

Let op: niet voor medische vragen 

Ga direct naar

Vraag & antwoord
Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.

Deze website maakt gebruik van geanonimiseerde cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en voor de analyse van onze website. Bij het tonen en afspelen van YouTube video's worden cookies van derden geplaatst. Klik op "Akkoord" als u akkoord gaat met dit gebruik van cookies,  klik op "Aanpassen" voor meer informatie en om zelf te bepalen welke cookies deze website plaatst.